Antena Căutare

Presa occidentala il critica pe Sarkozy: "Rasismul incepe de la varf"

Imaginile in care imigrante africane, unele insarcinate sau tinandu-si copiii in brate, erau bruscate de politia franceza au socat si presa anglo-saxona, care l-a criticat foarte dur pe presedintele francez pentru noile "masuri de securitate" pe care le-a lansat. Inregistrarea arata cum politia intervenea, la 21 iulie, pentru a le evacua dintr-un bloc din Courneuve pe femeile de culoare provenind din Coasta de Fildes si locuind ilegal in Franta

The Guardian il vede pe presedintele Sarkozy drept prima persoana care trebuie incriminata pentru violentele comise impotriva imigrantilor.

"Sub cea mai mare suspiciune pentru instigare la ura de rasa si intimidare e chiar presedintele Nicolas Sarkozy. Va amintiti, acesta este politicianul care, candva, ii descria pe «raufacatori» asemeni celor de la Courneuve drept «gunoaie», care trebuie «indepartate cu tunurile de apa». Cand era ministru de Interne, si-a evidentiat apelativul de «superpolitistul» trimitand numeroase si foarte bine inarmate forte de ordine pana si la cele mai banale evenimente de strada", scrie The Guardian, care gaseste drept "asurzitoare" tacerea lui Sarkozy fata de imaginile cu imigrantele.

Potrivit The Independent, actiunea impotriva imigrantelor nu face decat sa intareasca acuzatiile de autoritarism aduse lui Sarkozy. "Filmul coincide cu o campanie zgomotoasa prin care Sarkozy incearca sa-si reinvie imaginea de politician dur in lupta cu criminalitatea si imigratia".

Washington Post a scris de asemenea despre dorinta presedintelui francez de a-si relansa imaginea de "superpolitist" care l-ar putea ajuta sa distraga atentia de la scandalul Woerth-Bettencourt.

Pentru Foreign Policy, ce se intampla in Franta e "finalul trist al mandatului de presedinte al lui Sarkozy", cu precizarea ca "nici un presedinte n-a mai fost atat de nepopular in cel de-al treilea an de mandat".

Guvernul si presedintele francez au anuntat saptamana trecuta o serie de masuri de "securitate", intre care si demolarea taberelor din Hexagon, expulzarea romilor si a imigrantilor ilegali, ridicarea cetateniei franceze acelor persoane de origine straina care au comis infractiuni.

Atentat cu grenada asupra convoiului lui Mahmoud Ahmadinejad... Britanicii vand bilete pentru slujbele Papei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x