Antena Căutare

Presa straina: Romania a tinut problemele de securitate "ascunse sub pres" fata de UE

Refuzul Frantei si Germaniei de a primi Romania si Bulgaria in spatiul Schengen este comentat intens de presa externa. Publicatiile internationale sunt de parere ca, prin gestul lor, Franta si Germania au aratat importanta pe care o acorda problemelor de securitate si ca nu sunt dispuse sa faca niciun fel de compromis legat de acest aspect.

BBC comenteaza declaratia ministrilor german si francez de Interne care au avertizat Romania si Bulgaria ca trebuie sa faca "progrese ireversibile" in lupta impotriva coruptiei si crimei organizate.

Problema aderarii la spatiul Schengen este vazuta intr-un context mult mai larg de jurnalistii de la France Press. Acestia considera ca aderarile Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana in 2007 au fost "prost negociate", deoarece chestiunile de securitate si problemele minoritatilor au fost "ascunse sub pres".

Agentia China Noua scrie despre reactiile foarte diferite venite din partea autoritatilor din Romania si Bulgaria. In timp ce bulgarii au dat asigurari ca vor face totul pentru "a disipa indoielile" partenerilor lor europeni, presedintele roman, Traian Basescu a avut o atitudine mai dura si a spus ca Romania nu va accepta nici o discriminare, chiar daca vine de la cele mai puternice state din Uniune.

In ciuda scrisorii destul de transigente venite din Germania si Franta sunt si publicatii care atrag atentia ca decizia aderarii celor doua tari la Schengen nu a fost inca luata.

Cotidianul irlandez Irish Sun scrie ca expertii din statele Uniunii Europene care au vizitat Romania si Bulgaria vor prezenta un raport special in ianuarie, pentru a permite celorlalte Guverne sa decida daca vor accepta aderarea celor doua tari. Ministrii europeni ar urma sa ia o decizie in acest sens la sfarsitul lui martie.

Stare de urgenta, in sudul Californiei, dupa sase zile de ploi neincetate... Euronews: Europa tranteste usa in nas Romaniei si Bulgariei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x