Preşedinta estonă Kersti Kaljulaid ”nu împărtăşeşte” opinia lui Macron cu priviere la ”moartea cerebrală” a NATO

Preşedinta estonă Kersti Kaljulaid a respins vineri diagnosticul ”morţii cerebrale” a NATO pus de către preşedintele francez Emmanuel Macron şi a subliniat că Alianţa Nord-Atlantică este ”cel mai bun sistem pe care-l avem”, relatează AFP.

”Eu nu pot să împărtăşesc această opinie”, a reacţionat Kersti Kaljulaid la postul France 24 şi Radio France Internationale (RFI), referindu-se la recenta declaraţie a preşedintelui francez, care a provocat numeroase critici.

”Acesta este cel mai bun sistem pe care-l avem. Este singurul care ne protejează pe toţi în acest moment”, a insiatat preşedinta estonă, a cărei ţară se învecinează cu Rusia.

”Europenii trebuie să-şi asume mai multe responsabilităţi în securitatea Europei, iar asta este ceea ce încercăm să facem în NATO şi în UE”, a pledat ea.

Estonia are ca principiu ”să contribuie la securitatea comună”, prin intervenţii, în trecut, în Afganistan sau Irak, a subliniat Kersti Kaljulaid.

Tallinnul a anunţat recent că intenţionează să dubleze numărul militarilor estoni - 50 în prezent - care participă la Operaţiunea antijihadistă Barkhane, condusă de Franţa, în Mali.

”Suntem alături de francezi în Operţaiunea Barkhane pentru a contribui la securitatea europeană, Nu vrem să fim consumatori de securitate. Vedem acest lucru ca pe un parteneriat şi cooperăm cu aliaţii noştri dacă este nevoie”, a adăugat ea.

Estonia, cu 1,3 milioane de locuitori şi un stat membru al Uniunii Europene, a trimis de asemenea 50 de militari în Republica Centrafricană, în 2014, în cadrul unei misiuni militare europene.

Sursa : news.ro

Fosta dădacă a Prințului William și Prințului Harry va primi despăgubiri semnificative din cauza interviului Prințesei Diana. Ce i s-a întâmplat lui Tiggy Legge-Bourke
Tiggy Legge-Bourke, fosta dădacă a Prințului William și Prințului Harry, va primi...
Horoscopul zilei de 25 septembrie 2021. Balanțele trebuie să fie sincere cu cei din jur. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 25 septembrie 2021 aduce câteva schimbări în viața nativilor din zodia...
Parteneri
Budincă de tapioca cu lapte de cocos și piure de mango
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert fin, elegant și răcoritor pentru a-i surprinde pe cei dragi, îți recomandăm rețeta de budincă de tapioca cu lapte de cocos și mango. Vei cuceri gustul celor dragi cu un desert exotic și foarte atractiv prin aspectul deosebit al perlelor de tapioca.
Catine.ro
Ultimele știri