Antena Căutare

Preşedintele Academiei de Ştiinţe ale Arcticii de la Sankt Petersburg, Valeri Mitko, acuzat de Moscova de înaltă trădare, prin transmiterea Chinei unor informaţii secrete despre tehnici de detectare a submarinelor

Un eminent om de ştiinţă rus, Valeri Mitko, este acuzat de Moscova de înaltă trădare prin transmiterea unor secrete de stat Chinei, a anunţat luni avocatul acestuia, precizând că clientul său riscă până la 20 de ani de închisoare în cazul în care este recunoscut vinovat, relatează Reuters.

Preşedinte al Academiei de Ştiinţe ale Arcticii de la Sankt Petersburg, Valeri Mitko, în vârstă de 78 de ani, a fost plasat în arest la domiciliu din februarie, în baza unor acuzaţii potrivit cărora a predat autorităţilor chineze documente clasificate în cursul unor călătorii în China, la conferinţe.

Valeri Mitko a efectuat călătorii în China cu documente, la conferinţele sale, însă acestea conţineau doar informaţii universitare şi ”open source” (fără drepturi de autor), a declarat avocatul său, Ivan Pavlov, care respinge acuzaţiile formulate împotriva clientului său.

”Nu există niciun secret de stat în asta (în documente). Noi considerăm aceste acuzaţii drept absurde”, a subliniat el, exprimându-şi speranţa ca dosarul să fie clasat înainte de începerea procesului.

Valeri Mitko este acuzat de faptul că a comunicat Chinei informaţii secrete despre tehnici de detectare a submarinelor, declară o sursă pentru agenţia rusă de presă Interfax.

Sursa : news.ro

„Rusia ar putea lansa o invazie asupra României și țărilor baltice”. Fost comandant NATO, dezvăluiri îngrijorătoare desp... Ce s-a descoperit în sângele unui pacient vindecat de COVID-19: „Nu înțeleg de ce s-a întâmplat asta. Am fost infectat î...
Beneficii pentru sănătate ale nucilor tigru
Nu sunt chiar nuci, dar sunt bune pentru organism, ajutând la digestie și la nivelul glicemiei....
Horoscopul zilei de 30 aprilie 2023. Taurii trebuie să fie atenți la detalii. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 30 aprilie 2023 spune că Taurii trebuie să fie din ce în ce mai atenți la...
Parteneri
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x