Antena Căutare

Președintele Iranului a murit după ce elicopterul în care se afla s-a prăbușit. Ce se întâmplă acum în Iran

Președintele Iranului Ebrahim Raisi și ministrul de Externe al Iranului au murit într-un accident aviatic după ce elicopterul în care se aflau s-a prăbușit duminică, 19 mai.

colaj presedintele iranului si elicopterul prabusit
În urma unui accident de elicopter produs duminică, președintele Iranului a murit, potrivit surselor de presă din Iran. | Profimedia

În urma unui accident de elicopter produs duminică, președintele Iranului a murit, potrivit surselor de presă din Iran.

Imediat după aflarea veștii, guvernul din Iran a convocat astăzi o înâlnire de urgență pentru a lua o decizie în cee ace privește președintele interimar.

Președintele Iranului a murit într-un accident aviatic

După prăbușirea elicopterului, forțele de ordine au căutat vehiculul aerian prăbușit toată noaptea și abia astăzi de dimineață au fost făcute publice imaginile de la fața locului.

Articolul continuă după reclamă

Elicopterul a fost găsit ars, fără semne de supraviețuitori. Vehiculul aerian s-a prăbușit la granița cu Azerbaidjanul, într-o zonă muntoasă.

La bordul elicopterului se aflau și imamul din orașul Tabriz, Mohammad Ali-Ale Hashem, guvernatorul Azerbaidjanului de Est, generalul Malek Rahmati, comandantul unității de protecție a președintelui Sardar Seyed Mehdi Mousavi și alți membrii ai echipajului de la bordul aeronavei.

Se pare că elicopterul era unul destul de vechi, un model fabricat în SUA care a fost ultima oară important în Iran în 1979. Elicopterul făcea parte dintr-un convoi de trei elicoptere.

Motivul prăbușirii elicopterului a fost vremea nefavorabilă, atunci când aeronava a intrat într-o zonă cu ceață densă.

“Ai ceață, ai ploaie, ai temperaturi scăzute. Cu temperaturi sub 10 grade Celsius, există posibilitatea la altitudini mai mari ca rotorul să înghețe. Există o posibilitate de defecțiune a motorului”, a declarat analistul militar Cedric Leighton pentru CNN.

După accidentul aviatic, prim-ministrul din India a transmis un mesaj de condoleanțe familiei președintelui Iranului. Narendra Modi a menționat în mesajul său că este șocat de acest eveniment tragic.

Membrii guvernului iranian se întrunesc astăzi pentru a stabili cine e președintele interimar. Pe scaunul președintelui a fost pus un drapel negru, în semn de doliu, în memoria lui Ebrahim Raisi. În timpul difuzării știrilor despre decesul președintelui și a accidentului aviatic, se difuzau și rugăciuni islamice.

Potrivit constituției Iranului, în cazul decesului unui președinte, cel care este numit președinte interimer este prim-vicepreședintele Iranului, în aces caz este vorba despre Mohammad Mokhbér, fost director al unei bănci iraniene și fost viceguvernator al provinciei Khuzestan din vestul țării.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Mireasa sezonul 9, 26 iunie 2024. Cristina, deranjată de gestul lui Alex de a o chema pe Maria Lungu în casa băieților
Mireasa sezonul 9, 26 iunie 2024. Cristina, deranjată de gestul lui Alex de a o chema pe Maria Lungu în casa băieților Miercuri, 26.06.2024, 14:15
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x