Antena Căutare

Presedintele Italiei: Premierul Silvio Berlusconi va demisiona

Presedintele Italiei a anuntat ca premierul Silvio Berlusconi va demisiona dupa aprobarea legii proiectului de buget pe 2012. Legea va fi votata in Parlament la jumatatea acestei luni.

Legea bugetului va contine si masurile anticriza promise Uniunii Europene de Berlusconi.

Premierul Silvio Berlusconi l-a informat pe presedintele Giorgio Napolitano, marti seara, ca va demisiona, imediat dupa ce a pierdut majoritatea in Camera Deputatilor, informeaza Corriere della Sera, citand un comunicat al Presedintiei italiene.

"Daca va fi adoptat planul de relansare financiara, voi demisiona", i-a spus Silvio Berlusconi lui Giorgio Napolitano.

Informatia a fost confirmata de Presedintia Italiei. "Premierul i-a transmis presedintelui ca este constient de implicatile rezultatului votului din Camera. In acelasi timp, a exprimat preocupare in legatura cu necesitatea oferirii unor raspunsuri punctuale partenerilor europeni, prin aprobarea legii privind stabilitatea financiara (...) Imediat dupa ce va fi adoptat acest plan, premierul ii va prezenta demisia sa presedintelui", precizeaza Presedintia Italiei.

Guvernul Silvio Berlusconi a castigat marti un vot crucial in Camera Deputatilor, pachetul de reforme fiind aprobat, dar a pierdut majoritatea absoluta. Bilantul financiar al statului italian a fost adoptat cu 308 voturi, sub pragul majoritatii absolute, care este de 316 voturi.

"Guvernul nu mai are majoritate in Camera Deputatilor", a constatat imediat Pierluigi Bersani, liderul Partidului Democrat, principala formatiune de opozitie.

Sursa: Antena3

Foto: Hepta.ro

Un oras din Oklahoma a fost distrus de o tornada... Facebook cere schimbari in legislatia americana de imigrare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x