Antena Căutare

Preşedintele libanez Michel Aoun face apel la unitate, după o noapte de violenţe în Beirut

Michel Aoun, preşedintele Libanului, a făcut duminică apel la unitate, după ce noaptea trecută în Beirut au avut loc incidente violente între susţinătorii diferitelor tabere politice şi au fost auzite focuri de armă în mai multe cartiere ale capitalei.

Aoun a scris pe Twitter: „Puterea noastră stă în unitatea naţională. Ceea ce s-a întâmplat noaptea trecută este un semnal de alarmă. Trebuie să lăsam deoparte disputele politice şi să ne grăbim să colaborăm pentru a ne revitaliza ţara din adâncimea crizelor succesive”.

Criza financiară acutizată de cea sanitară provocată de Covid-19 a dus la reizbucnirea protestelor în ţară.

Potrivit presei locale, citată de Reuters, pentru a opri violenţele, sâmbătă seară au fost mobilizate forţe de ordine în număr mare.

Sâmbătă, sute de protestatari s-au adunat în Beirut pentru a cere demisia Guvernului - instalat în ianuarie - din cauza felului în care este gestionată criza economică. Forţele de ordine au lansat gaze lacrimogene pentru a dispersa mulţimea care a devenit violentă.

Sursa: News.ro

Producţiile muzicale, cinematografice şi de televiziune vor putea fi reluate în California pe 12 iunie... Papa Francisc i-a avertizat pe italieni: Nu sărbătoriţi prea devreme victoria în faţa coronavirusului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x