Live acumObservator 23
Prime Time 20:30iUmor Sezonul 10

Preşedintele Mongoliei şi alţi oficiali au fost plasaţi în carantină după ce s-au întors din China

Preşedintele Mongoliei, Battulga Khaltmaa, şi alţi oficiali au fost plasaţi în carantină timp de 14 zile după ce au revenit, vineri, dintr-o vizită în China, informează presa locală, citată de Reuters.

Battulga este primul şef de stat care vizitează China de când aici au fost implementate măsuri stricte, începând cu luna ianuarie, în încercarea de a stopa răspândirea Covid-19.

El a ajuns joi la Beijing cu ministrul de Externe, Tsogtbaatar Damdin, şi alţi oficiali ai Guvernului. Delegaţia s-a întâlnit cu preşedintele chinez Xi Jinping şi prim-ministrul Li Keqiang.

Agenţia de presă Montsame a scris că delegaţia a fost plasată în carantină imediat ce a revenit în Mongolia, ca măsură de precauţie.

Până pe 28 februarie, au fost înregistrate peste 82.000 de cazuri de infectare în lume.

Gripa provocată de coronavirusul depistat la finalul anului trecut în China este foarte contagioasă, însă rata mortalităţii este scăzută: de 0,7%, în afara oraşului Wuhan (epicentrul epidemiei), şi de 2-4% în Wuhan.

Covid-19 s-a răspândit, în două luni, în 50 de ţări. Din Europa, Italia este cea mai afectată ţară, cu peste 600 de cazuri confirmate.

Numărul deceselor la nivel global a depăşit 2.810.

Sursa : news.ro

Recomandari