Antena Căutare

Presedintele Parlamentului Republicii Moldova critica manifestatiile programate pentru 16 septembrie

Presedintele Parlamentului moldovean, Marian Lupu, a criticat marsurile unioniste si contramanifestatiile programate pentru 16 septembrie la Chisinau, afirmand ca acestea sunt un fenomen organizat de anumite formatiuni politice extremiste de dreapta si de stanga, sprijinite, "eventual", din afara.

Intr-un interviu acordat postului de radio Europa Libera si publicat vineri in pagina electronica, Marian Lupu a criticat aceste marsuri afirmand ca ele risca sa destabilizeze societatea si sa "torpileze" drumul Republicii Moldova spre integrarea europeana.

Efectele acestor marsuri unioniste, "care sunt deja prezente in societate - destabilizare politica, destabilizare sociala, oamenii pusi unii impotriva altora, pusi pe baricade - vin sa torpileze cursul de integrare europeana al Republicii Moldova", a afirma el, declarandu-se convins ca exista un plan "deghizat" in acest sens.

In opinia lui Lupu, miscarea unionista nu este una populara, ci un fenomen organizat de anumite formatiuni politice extemiste, de dreapta si de stanga, eventual sprijinite din afara.

"Ele fac parte dintr-un scenariu foarte bine chibzuit, promovat de catre o parte dintre formatiunile extremiste. Nu as exclude ca in spatele acestora sa fie si partidele de extrema dreapta, dar si cele de extrema stanga, fiindca toate aceste actiuni si rezultatele lor (...) nu vin decat sa polarizeze societatea, sa intareasca (...) aceste formatiuni de extrema dreapta, dar in mod automat vin sa aduca mai multa forta aceluiasi Partid al Comunistilor, aceluiasi electorat de extrema stanga. In plus (...) eu nu as putea sa exclud, nu am argumente la mana, insa simpla logica imi spune ca, fara o implicare si influenta din exterior, ele nu se produc", a declarat Lupu.

Citeste continuarea articolului pe antena3.ro!

Serbia: Doua persoane au decedat din cauza virsului West Nile... Bulgaria doreste o noua relatie, mai solida, cu Macedonia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x