Căutare Live

Preşedintele sloven l-a desemnat pe Janez Jansa pentru funcţia de prim-ministru

Preşedintele sloven Borut Pahor l-a desemnat, miercuri, pentru funcţia de prim-ministru pe Janez Jansa, care a mai condus Executivul în perioadele 2004-2008 şi 2012-2013, şi a cerut Parlamentului să îl accepte.

Jansa, în vârstă de 61 de ani, este preşedintele Partidul Democrat Sloven, de centru-dreapta. Într-o conferinţă de presă, el a spus că Guvernul său se va concentra, între altele, pe îmbunătăţirea sistemului sanitar naţional şi pe decentralizare.

Una dintre principalele lui sarcini va fi preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, pe care o va prelua la jumătatea anului 2021.

Apropiat al prim-ministrului ungar Viktor Orban, Jansa pledează de asemenea pentru un control mai strict al graniţelor pentru a preveni intrarea pe teritoriu a migranţilor ilegal.

Parlamentul urmează să îşi exprime opţiunea privind noua propunere, săptămâna viitoare, prin vot secret.

Jansa îl va înlocui pe Marjan Sarec, politician de centru-stânga, care a demisionat luna trecută.

Nominalizarea a venit la o zi după ce PDS a făcut o coaliţie cu trei partide de centru-stânga şi conservatoare. Împreună, partidele au 48 dintre cele 90 de locuri din Parlament.

După ce va fi confirmat de Parlament, Jansa va avea la dispoziţie 15 zile să îşi prezinte Guvernul.

Sursa : news.ro

Avea 7 ani și un zâmbet imens! A murit la un minut după ce a intrat într-o operație banală. „Nu îi era deloc frică” - Fo... Ultimă oră! Un al doilea italian a fost depistat cu coronavirus, după ce a călătorit în România!...
Parteneri
Beneficiile consumului de roșii. Ce spun cele mai recente studii ale specialiștilor despre acestea
Catine.ro
Ultimele știri
x