Antena Căutare

Presedintele tunisian a fugit in Arabia Saudita

UPDATE: Premierul tunisian, Mohammed Ghannouchi, asigura interimar presedintia tarii, in locul lui Zine El Abidine Ben Ali, care a fugit in Arabia Saudita, relateaza AFP. "Conform articolului 56 al Constitutiei, imi asum din acest moment sarcina de presedinte interimar", a anuntat Ghannouchi, in varsta de 69 de ani.

Presedintele tunisian Zine El Abidine Ben Ali a fugit in Arabia Saudita impreuna cu familia sa, a confirmat un comunicat al palatului regal, citat de agentia saudita SPA, relateaza AFP.

"Guvernul saudit i-a primit pe presedintele Zine El Abidine Ben Ali si familia acestuia in regat", luandu-se in considerare "circumstantele exceptionale pe care le traverseaza poporul tunisian", afirma comunicatul.

Sosirea lui la Jeddah, un oras saudit de pe litoralul Marii Rosii, a fost anuntata anterior de o sursa saudita.

Zine El Abidine Ben Ali, aflat la putere de 23 de ani, a parasit vineri Tunisia dupa manifestatiile fara precedent impotriva regimului sau, care au fost reprimate sangeros.

Riyadul isi exprima "sustinerea fata de orice masura benefica poporului tunisian infratit", "solidaritatea totala cu acest popor si spera in coeziunea tututor copiilor sai pentru a depasi aceasta conjunctura dificila", potrivit textului.

Anterior, au existat mai multe informatii care precizau ca avionul prezidential a aterizat in Malta, iar ulterior in Italia.

Identitatea membrilor familiei sale, care se afla impreuna cu el in Arabia Saudita, nu a fost inca precizata.

Potrivit informatiilor neconfirmate, sotia presedintelui, Leila Ben Ali, ar fi ajuns inaintea lui la Dubai, unde fusese deja la sfarsitul lui decembrie.

Cuplul Ben Ali impreuna cu membrii familiei a petrecut o saptamana la Dubai, de unde a plecat la 27 decembrie, potrivit unor surse bine informate.

Sursa: Antena3

Experti: Romania si Bulgaria nu sunt pregatite sa adere la spatiul Schengen... Cresterea pretului petrolului ameninta tarile vulnerabile din zona euro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x