Antena Căutare

Presedintele Turciei, Abdullah Gul: "Turcia nu va ierta niciodata atacul marinei israeliene"

Relatiile Turciei cu Israelul "nu vor mai fi niciodata aceleasi" dupa raidul marinei israeliene asupra flotei cu ajutoare umanitare destinate Fasiei Gaza, a declarat joi seful statului turc, Abdullah Gul, citat de AFP.

"Incepand din acest moment, relatiile nu vor mai fi niciodata aceleasi", a spus Gul, adaugand ca asaltul militar israelian a provocat "sechele ireparabile" in relatiile bilaterale.

"Israelul a comis una dintre cele mai grave erori din istoria sa", a continuat el, subliniind ca "Turcia nu va ierta niciodata" aceasta agresiune in care si-au pierdut viata opt turci si un cetatean american de origine turca.

Relatiile dintre cele doua tari s-au deteriorat considerabil dupa atacul impotriva flotei umanitare. Autoritatile turce au denuntat un act de "terorism de stat" iar ambasadorul turc la Tel Aviv a fost rechemat in tara.

Legaturile dintre Turcia si Israel, parteneri militari de peste 15 ani, se racisera semnificativ dupa operatiunile israeliene in Fasia Gaza, de la sfarsitul anului 2008, criticate virulent de liderii turci.

China incearca sa scape de "bomba demografica". Pentru prima data, s-a redus disproportia dintre femei si barb... FOTO / A fost concediata pentru ca este prea sexy...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x