Antena Căutare

Presedintele yemenit a fugit in Oman cu destinatia SUA

Presedintele Yemenului Ali Abdallah Saleh a cedat presiunii strazii si a fugit duminica in Oman. Intr-un ultim mesaj adresat poporului, Saleh si-a cerut iertare pentru greselile facute, dar manifestantii care protesteaza de aproape un an nu s-au lasat impresionati, avand in vedere sutele de morti inregistrati in urma confruntarilor violente.

Ali Abdallah Saleh a plecat in Oman, dar destinatia sa este New York-ul. Autoritatile americane au confirmat faptul ca presedintele yemenit a primit autorizatie sa mearga pentru "o perioada limitata" in SUA. Iar purtatorul de cuvant al Congresului Popular General (CPG), Abdelhafiz al-Nahari a declarat ca Saleh a parasit Sanaa pentru sultanatul Oman, de unde va pleca in SUA.

In varsta de 69 de ani, Ali Abdallah Saleh s-a angajat sa cedeze puterea in noiembrie 2011, dupa semnarea unui acord, la Ryad, in ceea ce priveste imunitatea sa si a apropiatilor sai. Conform acestui act insa, Saleh ar fi trebuit sa ramana presedinte onorific al Yemen-ului pana pe 21 februarie, data alegerilor prezidentiale.


Foto: presidentsaleh.gov.ye

O sculptura cu chipul dictatorului Stalin, aproape 5.000 de lire... Protestele de la Bucuresti, in presa internationala: "Indignatii" cer demisia Guvernului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x