Antena Căutare

Presedintia daneza a UE sustine aderarea Romaniei la Schengen

Prim-ministrul danez, Helle Thorning-Schmidt, l-a informat pe Emil Boc ca procesul a fost negociat in programul sau de guvernare, iar autoritatile romane pot conta in acest proces pe sustinerea Danemarcei, informeaza Mediafax.




"Sper ca presedintia dumneavostra sa fie una de succes, pentru ca sunt multe provocari care stau in fata noastra, si puteti conta pe sprijinul Romaniei pentru a pune in practica prioritatile presedintiei daneze, in aceeasi masura in care, sper eu, si noi putem conta pe sprijinul dumneavoastra privind aderarea Romaniei in spatiul Schengen, care speram ca se va decide, cat de curand posibil, in timpul presedintiei dumneavoastra", a spus Boc.

Premierul roman a fost asigurat de Helle Thorning-Schmidt ca sprijinul pentru aderarea Romaniei la Schengen a fost inclus chiar in programul de guvernare al noului Cabinet danez, pe care il conduce de aproximativ doua luni.

"Aveti dreptate cand spuneti ca puteti conta pe Danemarca in ce priveste cooperarea Schengen si ca Romania sa devina parte a acestei colaborari. Vreau sa va spun o mica poveste privind acest subiect, pentru ca atunci cand negociam programul de guvernare, deja de doua saptamani ne aflam chiar la momentul in care Danemarca trebuia sa ia o pozitie ferma in privinta aderarii la Schengen si, desigur, a participarii Romaniei la Schengen", i-a transmis premierul danez lui Boc.

foto: politiken.dk

EurActiv: Belgia va ridica restrictiile impuse romanilor pe piata muncii, de la 1 ianuarie 2012... Observatori OSCE: Alegerile din Rusia, fraudate!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x