Antena Căutare

Presupus membru Al-Qaeda, angajat intr-o centrala nucleara americana

Un presupus membru Al-Qaeda, retinut in prezent in Yemen, a lucrat intr-o centrala nucleara americana intre 2002 si 2008, a declarat un purtator de cuvant al centralei, citat de AFP.

Charif Mobaili a lucrat intr-o centrala a Public Service Enterprise Group (PSEG), din New Jersey, un stat invecinat cu New Yorkul (nord-estul Statelor Unite), a declarat purtatorul de cuvant al grupului, Joseph Delmar.

"Cand lucra la noi, (Mobaili - n.red.) a efectuat sarcini minore, care constau in transportarea materialelor furnizate si intervenirea in lucrarile de mentenanta. El a fost angajat si la alte centrale nucleare din regiune", a spus Delmar.
El a precizat, insa, ca suspectul nu a fost considerat niciodata o persoana cu grad ridicat de risc. "in 2008, aceasta persoana a primit unda verde din partea autoritatile federale, necesara pentru a lucra in (sectorul - n.red.) nuclear din Statele Unite", a spus Delmar.

Duminica, Charif Mobaili a ucis unul dintre gardieni si a ranit grav un altul, in timp ce incerca sa evadeze de la un spital din Sanaa, capitala Yemenului. Tentativa sa a esuat.

Potrivit Ministerului yemenit al Apararii, el face parte din Al-Qaeda si "a fost implicat in mai multe atacuri teroriste".
Confuzia privind nationalitatea lui Mobaili persista. Citand o sursa medicala, site-ul Ministerului yemenit al Apararii afirma ca este de origina somaleza, dar ca are si cetatenie germana. Dar, potrivit unei surse apropiate politiei yemenite, el are nationalitate americana si yemenita.

Pagubele cutremurului devastator din Chile depasesc 30 de miliarde de dolari... Olli Rehn: Viitorul UE depinde de salvarea Greciei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x