Antena Căutare

Prezidentialele franceze: in primul tur, socialistii sunt in frunte

Candidatul socialist, fie el Francois Hollande sau Martine Aubry, continua sa ramana, in sondaje, in fruntea candidatilor la presedintia Frantei la alegerile din 2012, depasindu-l pe Sarkozy. Sondajele au fost realizate dupa iesirea lui Dominique Strauss-Kahn din cursa, anunta AFP.

Potrivit cercetarii publicate azi de Institutul Ipsos fostul sef al Partidului Socialist Francois Hollande ar obtine 29% din voturi iar actualul Secretar General 27%. Ei il depasesc lejer pe Sarkozy care ar obtine in fata lui Hollande 21%, iar a lui Aubry 19%.

Nikolas Sarkozy se va califica totusi in turul al doilea, in vreme ce reprezentantul extremei-drepte Marine Le Pen ar obtine 17% din sufragii. In stanga esichierului politic, ecologistul Micolas Hulot ar obtine 11% din sufragii, in vreme ce candidatul sustinut de partidul Comunist, Jean-Luc Melenchon, doar 4%.

Un alt sondaj publicat miercuri arata ca 54% dintre francezi cred in continuare intr-o victorie a stangii in 2012.

Candidatul socialist trebuie desemnat in urma alegerilor interne care vor avea loc in octombrie. Dupa scoaterea din joc a marelui favorit Dominique Strauss-Kahn, se asteapta ca Martine Aubry sa-si anunte candidatura, in vreme ce Francois Hollande a facut-o deja.

In mod constant, sondajele il anunta pe Holland favorit in fata lui Aubry.

Sursa: Jurnalul National

Foto: Intactimages / EPA

UPDATE! Dominique Strauss-Kahn va fi eliberat pe cautiune... Surse: Muammar Gaddafi din ce in ce mai singur: sotia si fiica au fugit in Tunisia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x