Căutare Live

Prima contaminare cu noul coronavirus în estul Libiei, 20 în vest; ONU condamnă bombardarea unui spital din Tripoli

Autorităţile din estul Libiei au anunţat un prim caz confirmat de contaminare cu noul coronavirus, în pofida închiderii frontierelor şi impunerii unei interdicii de circulaţie pe timpul nopţii în vederea evitării intrării epidemiei pe teritoriul asupra căruia deţin controlul, relatează Reuters.

Libia a înregistrat în total 20 de contaminări în vestul ţării, aflat sub controlul Guvernului de Unitate Naţională (GNA), recunoscut de comunitatea internaţională.

Forţele mareşalului Khalifa Haftar, care deţin controlul asupra estului Libiei, încearcă de un an să cucerească Tripoli, iar epidemia noului coronavirus nu a pus capăt confruntărilor armate, în pofida îndemnurilor ONU şi agenţiilor umanitare.

GUTERRES CONDAMNĂ BOMBARDAREA UNUI SPITAL LA TRIPOLI

Pe de altă parte, secretarul general al ONU Antonio Guterres a ”condamnat ferm”, într-un comunicat publicat marţi la New York, ”bombardarea intensivă, a doua zi consecutiv, a Spitalului General Al Khadra de la Tripoli”.

”El condamnă totodată atacuri continue vizând personalul medical, spitaluri şi instalaţii medicale, mai ales într-un moment în care sunt critice în prevenirea răspândirii pandemiei covid-19”, se arată în comunicat.

”Atacurile vizând personalul din sănătate, spitaluri sau instalaţii medicale, protejate de dreptul umanitar internaţional pot constitui crime de război”, subliniază Guterres.

Secretarul general al ONU a lansat la 23 martie un apel la un ”armistiţiu imediat şi mondial” în ţările aflate în război, în vederea contribuirii la lupta împotriva covid-19.

În Libia, protagoniştii războiului civil au salutat acest apel, după care au reluat ostilităţile. Confruntările armate s-au intensificat în ultimele zile şi afectează mai multe cartiere rezidenţiale din capitală.

În acest conflict, Turcia susţine Guvernul de la Tripoli, recunoscut de ONU, care înfruntă de un an o ofensivă a celui mai puternic om din estul Libiei prin care vrea să cucerească capitala libiană. Mareşalul Khalifa Haftar este susţinut, între alţii, de Emiratele Arabe Unite (EAU) şi Rusia.

Sursa : news.ro

Record negativ în Suedia! Peste 100 de morți de COVID-19 în doar 24 de ore... Maduro ordonă spitalizarea tuturor bolnavilor de covid-19, soldată oficial cu şapte morţi şi 166 e contaminări în Venezu...
Parteneri
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au dus copiii la cinema. Cum a fost surprinsă familia celor doi îndrăgostiți
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au dus copiii la cinema. Cei doi îndrăgostiți s-au bucurat de timpul liber în Los Angeles și au mers să vizioneze filmul Licorice Pizza. Fotografii s-au aflat tot timpul pe urmele celor doi. Alături de ei s-au aflat gemenii artistei, Emme și Max, dar și doi dintre copiii lui Affleck, Seraphina și Samuel.
Catine.ro
Ultimele știri