Antena Căutare

Primar francez: "Romania se foloseste de libera circulatie in interiorul UE pentru a scapa de tigani"

"Tarile ca Romania sunt burdusite cu subventii, sunt eligibile pemtru creditele din Obiectivul 1. Insa in loc sa se ocupe de integrarea minoritatilor, ei profita de principiul liberei circulatii pentru a se debarasa de cetatenii pe care nu ii doresc. Aceste tari trebuie obligate sa respecte dreptul european", afirma, intr-un interviu acordat LaVoixDuNord, Gerard Caudron (foto), primarul oraselului Villeneuve-d'Ascq, din apropiere de Lille

"Nu putem urmari oamenii ca pe niste caini. Dar nici nu putem sa ii lasam sa se instaleze oriunde si sa faca orice. Spre exemplu, cersetoria la adulti nu este interzisa prin lege, iar la copii, da", spune oficialul francez.

Intrebat daca libera circulatie in interiorul Uniunii Europene ar trebui regandita, Gerard Caudron a raspuns ca "In Europa, intotdeauna am pus carul inaintea boilor! Am creat Europa pietelor inaintea Europei cetatenilor. Dar in ceea ce priveste diviziunile din trecut, cred ca dupa Zidul Berlinului, URSS, China, libertatea de deplasare, libertatea circularii ideilor este pana la urma un progres, e foarte clar acest lucru. Conditia este insa ca ea sa nu fie determinata de saracie, dictatura sau fundamentalism. Trebuie sa atacam cauzele, sa vedem de ce fug oamenii".

In plus, Gerard Caudron este de parere ca Uniunea Europeana trebuie sa le impuna statelor membre sa integreze comunitatile de tigani in tara de origine.

Foto: lavoixdunord.fr

Sarkozy, in colimatorul ONU: Rromii, arma politica?... Amenda record pentru depasirea vitezei legale...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x