Antena Căutare

Primarul Moscovei, demis dupa 18 ani in functie

Presedintele Rusiei, Dmitri Medvedev, l-a demis pe primarul Moscovei, aflat in functie din 1992, intr-un gest catalogat drept "curajos" de analistii politici, potrivit AFP.

Criticat adesea pentru proasta gestionare a crizei provocate de incendiile de padure din aceasta vara, primarul Iuri Lujkov intrase in conflict cu Kremlinul.

Decretul semnat ieri de Medvedev ordona ca Lujkov, in varsta de 74 de ani, membru al partidului condus de premierul Vladimir Putin, sa fie "demis din functia de primar, deoarece a pierdut increderea presedintelui rus", precizeaza agentia RIA Novosti. Iuri Lujkov declarase luni, intr-o emisiune televizata, ca nu va demisiona din proprie vointa.

Personalitate a politicii ruse, Iuri Lujkov a raspuns deschis luna trecuta unei campanii mediatice si criticilor emise la adresa sa de Kremlin.

"Baron" controversat al scenei politice ruse, fostul primar al Moscovei a trecut prin toate peripetiile Rusiei postsovietice. El a contraatacat, excluzand cedarea puterii.

"Nu imi este teama", a declarat el recent in fata consiliului politic al partidului Rusia Unita pentru capitala, care i-a declarat sprijinul sau.

Tot articolul, in Jurnalul National

Mexic: Sute de oameni ingropati de vii... Numarul de malluri noi in Europa, la cel mai mic nivel din 2005...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x