Antena Căutare

Primarul New York-ului vrea sa interzica bauturile carbogazoase

Sucurile acidulate vor fi mult mai greu de gasit la New York! Autoritatile municipale au interzis vanzarea bauturilor de acest gen in ambalaje mai mari de jumatate de litru, in restaurante, pe stadioane si in alte locuri publice. Initiativa ii apartine primarului Michael Bloomberg, in cadrul ofensivei sale impotriva obezitatii.

De acum inainte, la New York, sticlele de sucuri acidulate, mai mari de jumatate de litru, nu mai pot fi vandute decat la bacanii si supermarketuri. Clientii restaurantelor, inclusiv cele fast-food, sau spectatorii din sali de cinema sau stadioane trebuie sa se multumeasca sa bea mai putin. Decizia a fost adoptata in unanimitate de Consiliul pentru Sanatate, ai carui membri sunt, cu totii, numiti de primar.

"Este, cred, cel mai mare pas facut vreodata de un oras catre reducerea obezitatii dar, cu siguranta, nu este si ultimul pas pe care-l vor face multe orase. Iar noi credem ca va ajuta la salvarea unor vieti omenesti", a declarat Michael Bloomberg.

Intr-adevar, potrivit unui studiu, aproape 60 % din locuitorii New York-ului sunt obezi. Totusi, multi cetateni nu sunt de acord cu primarul si il acuza ca este obsedat de lupta impotriva obezitatii si a ajuns chiar sa incalce drepturile omului.

Amatorii de sucuri mai au un ragaz, deoarece hotararea va fi aplicata abia din luna martie. Intre timp, ea ar putea fi contestata in justitie ca anticonstitutionala de un ONG finantat de industria sucurilor.

FOTO: EPA / Intact Images

Autorul filmului anti-islamic, Nakoula Basseley, este pazit de politisti... Un cutremur de 6,3 grade s-a produs in Insula Sumatra...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x