Live acumTe cunosc de undeva! (r)
Prime Time 20:00Chefi la cutite Sezonul 9

Primele imagini de la cutremurul din Albania. Trei persoane au murit și alte zeci au fost rănite, în urma celui mai puternic seism din ultimii 20 de ani

Un cutremur puternic a avut loc în noapte de luni spre marți, în Albania. Seismul a avut magnitudinea de 6,4 p scara Richter și este cel mai puternic din ultimii 20 de ani. În urma acestuia, mai multe clădiri s-au prăbuși, iar zeci de persoane au fost rănite. Autoritățile se tem că sub dărâmături ar putea să existe chiar și morți. 

Primele imagini de la cutremurul din Albania. Zeci de persoane au fost rănite, în urma celui mai puternic seism din ultimii 20 de ani

Cutremur s-a produs la ora locală 03:54 (4:54 ora României), epicentrul fiind la aproximativ 30 de kilometri de capitală țării, Tirana, informează Daily Mail.

Treziți în toiul nopții, oamenii au ieșit în fugă din case. Autoritățile au anunțat că orașul de coasta Durres a înregistrat cele mai serioase pagube. Trei persoane au murit, iar alte 50 au fost rănite și duse la spitale din Tirana.

Cutremurul de acum s-a resimțit și în țările vecine, adică în Grecia, Muntenegru, Kosovo și Macedonia de Nord și a fost urmat de o replică de 5,4 grade.

De asemenea, Albania a fost lovită de un cutremur de 5,6 grade cu epicentru aproape în același loc a afectat 500 de clădiri și atunci în jur de 70 de persoane au ajuns la spital. În ultimii 20 de ani, țara a fost lovită de un singur cutremur cu o magnitudine mai mare de 6 grade, în 2003, când un seism de 6,3 a avut loc la granița să de sud cu Grecia.

Recomandari