Antena Căutare

Primele imagini de la locul presupusului atac cu arme chimice din Siria

Un corespondent al CNN in Siria a reusit sa obtina, in exclusivitate, imagini de la locul unde ar fi avut atacul cu arme chimice care ar putea duce la declansarea unei interventii militare.

Inregistrarea a fost obtinuta de la un realizator de film independent. Acesta l-a intalnit pe unul dintre supravietuitorii atacului, care a scapat cu viata ca prin minune, cu ajutorul unei masti de gaze confectionate dintr-un pahar de plastic.

In imagini se pot vedea gropile comune sapate pentru a ingropa cele peste 400 de cadavre. Exista inca trupuri neinsufletite aflate pe strada, care nu au fost identificate, iar multe dintre ele apartin unor copii.

Multi sirieni au murit in somn, deoarece atacul a avut loc in jurul orei 02:00, in estul Damascului.

Jurnalistul Frederick Pleitgen a stat de vorba cu ministrul informatiilor din Siria. Se pare ca regimul de la Damasc nu se mai intreaba daca Statele Unite vor interveni militar, ci cand va avea loc aceasta actiune.

Miercurea trecuta, la cateva ore dupa atacul chimic din capitala siriana, un oficial din Ministerul Apararii a purtat discutii telefonice, in stare de panica, cu liderul unei unitati de arme chimice, cerand raspunsuri in legatura cu utilizarea unu agent nerotoxic ce a ucis peste 1.000 de persoane.

Convorbirile celor doi au fost interceptate de serviciile de informatii ale Statelor Unite, dupa cum a dezvaluit revista Foreign Policy. Din acest motiv, autoritatile americane sunt convinse ca a fost vorba de un atac chimic, pus la cale de catre regimul lui Bashar al-Assad.

Foto: Intact Images

VIDEO! Julian Assange s-a reprofilat. Vezi ce face ca sa obtina un loc in Senatul din Australia!... O fata musulmana a sarit de la etaj, dupa ce doi barbati i-au smuls valul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x