Antena Căutare

Primele imagini! Elicopter prăbuşit în Republica Moldova: Doi dintre cei patru morţi lucrau la spitalul Sf. Spiridon. "Localnicii au văzut mâini, picioare rămase prin copaci"

Ministerul de Interne a activat celula de criză după prăbușirea elicopterului SMURD în Republica Moldova, a declarat joi purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, precizând că în urma accidentului patru persoane au murit - pilotul, copilotul și două cadre medicale

Primele imagini! Elicopter prăbuşit în Republica Moldova: Doi dintre cei patru morţi lucrau la spitalul Sf. Spiridon. "Localnicii au văzut mâini, picioare rămase prin copaci" Galerie
| Deschide.md

Ministerul de Interne a activat celula de criză după prăbușirea elicopterului SMURD în Republica Moldova, a declarat joi purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, precizând că în urma accidentului patru persoane au murit - pilotul, copilotul și două cadre medicale

Totodată, ea a subliniat că toate aeronavele de tip EC 135 vor rămâne la sol.

Oficialul MAI a mai afirmat că la ora 15,00, Autoritatea Aeronautică din Republica Moldova a anunțat faptul că s-a găsit epava elicopterului. Oficialul MAI a adăugat că aeronava era fabricată în august 2014, iar inspecția a fost făcută în 2016, pilotul având peste 4.000 de ore de zbor.

Procurorii de la Secţia Militară a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au deschis un dosar penal pentru a investiga cauzele prăbuşirii.

Un medic şi un asistent de la Spitalul Sf. Spiridon Iaşi, morţi în accidentul aviatic din R. Moldova!

"Este vorba de un medic, Mihaela Dumea, şi un asistent medical, Gabriel Sandu, care au decedat în accidentul din Republica Moldova. Sunt stupefiat, uluit, ca de altfel toţi colegii mei din spital. Este o adevărată dramă ceea ce se întâmplă. Nu pot să îmi imaginez prin ce trec familiile", a declarat Ioan Bârliba, directorul Spitalului "Sfântul Spiridon" din Iaşi, conform Mediafax.

Acesta a precizat că familiile celor decedaţi au fost informate asupra accidentului.

Primarul a spus că elicopterul căuta un loc să aterizeze, lângă pădure, el precizând că în zona plouă puternic şi este ceata.

"Elicopterul cauta un loc de aşezare. În pădure este un loc sportiv, un teren de fotbal. Stadionul este undeva la 100 de metri în pădure. Elicopterul e de culoare roşie şi pe o uşă scrie SMURD. Ploua. Acum plouă mai tare şi negura invadează. Îndată după incendiu au apărut explozii de la rezervoarele de petrol. Sunt patru cadavre pe care acum Procuratura le duce în raionul Cantemir. Trei sunt carbonizate. Aveau haine de culoare roşie (...) Localnicii sunt neliniştiţi şi îndureraţi. Au văzut mâini, picioare rămase prin copaci", a declarat primarul localităţii Haragis, conform Deschide.md.

Elicopterul care s-a prăbuşit aparţine de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Iaşi fiind detaşat pentru misiuni în Republica Moldova, au declarat, joi, surse apropiate anchetei.

Surse oficiale au mai precizat că aeronava era la a doua cursă pe care o executa joi. Prima cursă a avut ca destinaţie Chişinăul, acolo unde a fost transportată o femeie, iar apoi elicopterul a alimentat şi a decolat către Cahul pentru a prelua un alt pacient.

Elicopterul era detaşat pentru misiuni în Republica Moldova şi era unul din cele două aparate de zbor de acest tip pregătit să intervină în situaţii de urgenţă.

Ai maşina produsă înainte de '97? Autorităţile din Paris au făcut anunţul: Aceste autoturisme nu vor mai putea circula... Asta da SURPRIZĂ! Un băieţel a găsit într-un ou de ciocolată, în loc de jucărie, droguri extrem de periculoase. Cum s-a ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x