Antena Căutare

Prim-ministrul spaniol Pedro Sánchez se va întâlni cu separatistul catalan Torra pe 26 februarie

Prim-ministrul spaniol Pedro Sánchez a acceptat să aibă o întâlnire cu preşedintele separatist catalan Quim Torra pe 26 februarie, pentru a pune bazele mesei de dialog, anunţă TVE.

Torra, care i-a transmis lui Sánchez o scrisoare în care solicita un „mediator internaţional” pentru dialog, a propus cinci date de întâlnire după ce a refuzat propunerea Guvernului - 24 februarie.

Sánchez a răspuns scrisorii că Guvernul spaniol „are dorinţa sinceră de a dialoga şi de a se pune de acord” şi că vrea să „reia discuţiile”.

În scrisoare, Torra a explicat că nu se putea întâlni cu prim-ministrul luni, 24 februarie, din motive personale, şi a oferit cinci date alternative: 21, 23 , 26, 27 şi 28 februarie.

El a punctat şi faptul că propunerea unei date de întâlnire făcută prin intermediul presei, fără a fi stabilită iniţial de cele două părţi, „nu este o manieră de a demonstra dorinţa unui dialog onest şi fructuos”.

Torra vrea să discute cu Sánchez pe două principale teme: rezolvarea conflictului politic - recunoaşterea şi exercitarea dreptului de autodeterminare al Cataloniei şi stoparea represaliilor; condiţiile favorabile pentru negociere - calendar de lucru, mediator internaţional şi identificarea tuturor părţilor în conflict, inclusiv deţinuţii şi exilaţii.

Cel mai recent Torra şi Sánchez s-au întâlnit pe 6 februarie.

Sursa : news.ro

Yemen: 19 copii printre civilii ucişi într-un recent atac (Unicef)... Jurnalistul francez Jean Daniel, fondatorul Le Nouvel Observateur, a murit la vârsta de 99 de ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x