Antena Căutare

Primul copil al lui William si Kate va mosteni tronul Marii Britanii

David Cameron, premierul Marii Britanii, doreste sa reformeze monarhia. Acesta va permite ca primul copil nascut al cuplului regal sa mosteneasca tronul, chiar daca va fi fetita.

Premierul britanic va pune punct unei traditii de 300 de ani care presupunea ca tronul sa fie mostenit de primul baiat nascut. De asemenea, noua lege va permite ca membrii familiei regale care se casatoresc cu o persoana de religie romano-catolica sa poata succede la tron.

Noile legi vor fi discutate astazi de parlamentul britanic.

"Aceste legi sunt invechite si este necesar sa fie inlocuite. Regula ca primul baiat nascut sa devina rege in locul surorii mai mari nu mai poate fii acceptata", a declarat David Cameron.

"De asemenea, nu are niciun sens ca un mostenitor la tron sa nu se poata casatori decat cu cineva de religie catolica. Trebuie sa facem aceasta schimbare", a completat premierul.

Daca aceste reguli ar fi fost aplicate acum 300 de ani, Regina Elisabeta ar fi fost doar o printesa necunoscuta numita Maria Cecilia a Prusiei.

Sursa: dailymail.co.uk

FOTO: hepta.ro

FOTO! Grecii ironizeaza guvernul german: Angela Merkel, soldat in trupele SS... VIDEO! Teheran: Un Boeing 727 a aterizat fara rotile din fata!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x