Antena Căutare

Primul hotel spatial va fi inaugurat de rusi in 2016

Turismul va trece intr-o noua dimensiune de la inceputul anului 2016, moment in care rusii vor amplasa pe orbita un hotel destinat viitorilor turisti spatiali, relateaza AFP, care il citeaza pe Serghei Kostenko, directorul companiei Orbital Technologies, initiatoarea proiectului.

"In 2012-2013 vom finaliza primul modul al hotelului spatial si va fi plasat pe orbita la sfarsitul anului 2015 sau inceputul anului 2016", a spus Serghei Kostenko, pentru agentia de presa RIA-Novosti.

Primul modul, cu un volum de 20 metri cubi, va oferi spatiu pentru patru cabine, care ar putea gazdui pana la sapte persoane, sustine Serghei Kostenko.

Turistii spatiali vor ajunge la hotelul denumit Statia Spatiala Comerciala (CSS), cu ajutorul capsulelor spatiale Soyuz, iar alimentele vor fi transportate de vasele tip cargo Progress.

"Interiorul hotelului trebuie sa fie confortabil. El nu va semana cu interiorul Statiei Spatiale Internationale (ISS), iar turistii vor putea sa admire Pamantul prin hublouri foarte mari", a precizat Serghei Kostenko.

Turistii spatiali de pana acum au fost nevoiti sa imparta cabinele cu astronautii aflati in misiune de pe ISS.

Hotelul va putea fi folosit si de cercetatori care lucreaza pentru diverse companii private, care doresc sa efectueze experimente stiintifice in spatiu. Proiectul este finantat de investitori rusi si americani, el fiind conceput in cooperare cu compania de constructii spatiale Energia.

Virusul cibernetic Stuxnet a infectat milioane de computere din China... Islanda: Primul inalt oficial dat in judecata pentru gestionarea crizei economice!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x