Antena Căutare

Prințu Harry a lansat un apel global pentru salvarea unei regiuni din Africa

Prinţul Harry al Marii Britanii a lansat un apel global pentru salvarea unei regiuni din Africa pe care a descris-o ca fiind „acest minunat ultim paradis''.

Prinţul Harry al Marii Britanii a lansat un apel global pentru salvarea unei regiuni din Africa pe care a descris-o ca fiind „acest minunat ultim paradis''.

Ducele de Sussex a lansat apelul la finalul unui eveniment de strângere de fonduri pentru un film documentar realizat de National Geographic, care subliniază vulnerabilitatea Deltei Okavango şi a râurilor de pe teritoriul Angolei care se varsă în această deltă.

Ducele are preconizat un turneu în sudul Africii în a doua partea acestui an, în cadrul căruia ar putea vizita regiunea din Botswana unde este situată această deltă.

„Milioane de persoane, securitatea alimentară şi producţia regională de energie electrică depind de aceste cursuri libere de apă", a menţionat ducele pe contul său oficial de Instagram.

„Pericole precum incendii care nu pot fi ţinute sub control, comerţul cu carne de animale sălbatice, recoltarea nesustenabilă a lemnului şi pierderile rapide din domeniul biodiversităţii se numără printre factorii care duc la distrugerea acestui peisaj extraordinar şi delicat. Cunoscut de localnici drept 'sursa vieţii', acest ecosistem reprezintă sălbăticia la superlativ şi joacă un rol absolut esenţial pentru planetă, oameni şi viaţa sălbatică. Aceasta este singura şi ultima noastră şansă de a salva 'acest minunat ultim paradis' ''.

Locul de desfăşurare al acestui eveniment de strângere de fonduri, organizat săptămâna trecută, nu a fost dezvăluit pe pagina de Instagram @sussexroyal. În schimb, a fost publicată o fotografie în care Harry apare ţinând în mână un microfon în timp ce se adresează audienţei, iar lângă el se află un grup de cinci persoane care participă la discuţii.

Săptămâna trecută, Harry şi-a exprimat susţinerea pentru o iniţiativă de 47 de milioane de lire sterline în scopul deminării şi eliminării muniţiei militare mortale - o cauză promovată de Diana, prinţesa de Wales.

Fondurile vor fi folosite de organizaţia nonguvernamentală Halo Trust pentru a curăţa 153 de câmpuri minate dintr-o rezervaţie de mari dimensiuni din Angola, o zonă de savană unde se află cursuri de apă esenţiale care se varsă în Delta Okavango.

Această deltă este una dintre cele mai mari zone mlăştinoase de apă dulce din Africa, sursa principală de apă pentru un milion de persoane şi una dintre cel mai bogate regiuni din Africa în ceea ce priveşte biodiversitatea.

Începând cu 2015, Steve Boyes, de la National Geographic, alături de o echipă interdisciplinară de cercetători şi exploratori au monitorizat sistemul fluvial şi au acţionat pentru protejarea bazinului hidrografic Okavango.

Pentru a ajunge la izvoare, grupul de oameni de ştiinţă a fost nevoit să ocolească câmpurile de mine din sud-estul Angolei, urme ale războiului civil, fiind sprijiniţi în acest demers de organizaţia Halo Trust.

Bunica fetiței care s-a înecat alături de tatăl ei, în timp ce înotau către un trai mai bun, dezvăluiri sfâșietoare! „Au... Atenţionare de călătorie emisă de minister pentru românii care călătoresc în străinătate. Cod portocaliu de caniculă şi ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x