Live acumAcces Direct
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Program de lucru redus la 4 zile pe săptămână! Cine va beneficia de această schimbare! „Este o strategie pentru reconstruirea economiei"

Un program de lucru de 4 zile pe săptămână este luat în consderare în Noua Zeelandă, alături de alte măsuri privind flexibilitatea muncii, a anunţat premierul Jacinda Ardern. Scopul este acela de a reporni cât mai repede economia, dar protejând cetăţenii.

Program de lucru redus la 4 zile pe săptămână! Cine va beneficia de această schimbare! „Este o strategie pentru reconstruirea economiei"

profimediaimages.ro

Deocamdată, Noua Zeelandă nu primeşte cetăţeni străini, ci doar neozeelandezi care se întorc de peste hotare.

„Am auzit numeroase sugestii privind adoptarea unei săptămâni de lucru de 4 zile. În cele din urmă, asta depinde de angajatori şi angajaţi. Dar, aşa cum am mai spus, această situaţie cu care ne-am confruntat ne-a arătat că flexibilitatea lucrului de la distanţă păstrează eficienţa şi productivitatea în unele cazuri", a spus premierul Jacinda Ardern.

Andrew Barnes, fondatorul Perpetual Guardian, companie care a tranziţionat încă din 2018 la săptămâna de lucru de 4 zile, a vorbit şi el. Perpetual Guardian are 200 de angajaţi şi notează că productivitatea s-a păstrat, iar starea angajaţilor s-a îmbunătăţit.

„Noua Zeelandă poate, în mod categoric, să treacă la săptămâna de lucru de 4 zile în contextul acestei perioade post-pandemie. Poate fi o strategie pentru reconstruirea economiei şi a domeniilor grav afectate", a spus Barnes, potrivit Mediafax.

Fondul Monetar Internaţional estimează o contracţie a economiei Noii Zeelande cu 8% în acest an, cu o rată a şomajului de peste 15%.

Recomandari