Antena Căutare

Protest extrem in Italia: Patru romani au intrat in greva foamei, din cauza ca nu si-au primit salariile

Protest extrem in Italia, cu protagonisti romani. Patru conationali sunt in greva foamei de doua saptamani. Cer cu disperare sa le fie platite salariile restante. Patronul italian, in schimb, i-a concediat. Oamenii sunt disperati! S-au inglodat in datorii si au copii de intretinut. Pe fir a intrat acum si Consulatul romanesc de la Milano.

Apa calda, ceai si zahar, pentru ca zaharul ne tine pe picioare. Am renuntat doar la alimentatie. Este singura noastra sansa de a ne primi drepturile. [...] In greva foamei am intrat din cauza ca nu am primit banii. Sunt in jur de 7.000 – 7.500 de euro care trebuie sa-i luam”, se plang oamenii.

Sunt, in total, patru romanii care au intrat in greva foamei in orasul Vasere, din nordul Italiei. Protesteaza astfel cu totii fata de firma de transport la care lucrau. Patronul i-a concediat din senin, iar oamenii nu au mai vazut niciun ban. Nici macar salariile restante.

Grevistii spun ca 80% dintre angajatii firmei de transport sunt romani. Din cate se pare, cei mai multi nu si-au primit, nici ei, salariile. Dar se tem sa se alature grevei, ca sa nu ramana fara serviciu. Situatia muncitorilor a ajuns acum in atentia diplomatilor romani din Italia, dar si a presei locale.

“Ambasada Romaniei de la Roma, prin biroul atasatului pe probleme de munca si sociale, a facut demersuri pe langa inspectia muncii, iar eu personal am intervenit la prefectul din Varese pentru solutionarea cazului”, a declarat George Bologan, de la Consulatul General.

Corespondentii la Milano au incercat sa obtina si punctul de vedere al conducerii firmei unde lucrau romanii, dar aceasta nu a putut fi contactata.

Retea europeana de traficanti de droguri, destructurata cu ajutorul DIICOT: S-au confiscat 50 de kilograme de cocaina!... Pilotul elicopterului prabusit la Londra, printre cei mai experimentati aviatori britanici, cascador in "James Bond...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x