Antena Căutare

Proteste anti-americane in Afganistan: 5 morti si zeci de raniti

Incendierea de catre soldatii americani de la baza militara din Bagram a unor exemplare ale Coranului, a generat un adevarat val de proteste violente in Afganistan. Cel putin cinci manifestanti si-au pierdut viata, miercuri, si peste 30 au fost raniti prin impuscare la Kabul si Jalalabad.

Proteste violente, in cursul carora s-a scandat "Moarte Americii" si "Moarte lui Obama", au izbucnit in doua locuri din capitala Kabul si la Jalalabad, orase ce gazduiesc de asemenea baze militare ale fortei internationale formate in proportie de peste doua treimi din militari americani.

Conform autoritatilor afgane, un protestatar a fost ucis la Jalalabad si un alt manifestant la Kabul. Iar alte trei persoane au murit in provincia Parwan, la nord de Kabul.

"Manifestatiile au devenit violente. Protestatarii au inceput sa atace politia cu pietre. Intr-o confruntare, trei persoane au fost ucise si mai mult de zece au fost ranite", a declarat un oficial afgan.

Secretarul american al Apararii Leon Panetta, dar si comandantul-sef al Fortei NATO in Afganistan (ISAF), generalul John Allen, au prezentat scuze poporului afgan dupa incendierea cartilor sfinte.

Foto: Intactimages / EPA

Discriminare la "Casa": Un supermarket din Franta refuza clientii romani... VIDEO! Prins in fapt! Sotul presedintei Finlandei, cu ochii in decolteul Printesei Mary a Danemarcei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x