Antena Căutare

Proteste anti-austeritate in Bulgaria si Slovenia. Zeci de mii de oameni au iesit in strada

Mii de persoane s-au adunat sambata la Sofia, in cadrul celei mai mari manifestatii anti-austeritate din ultimii ani, si cer demisia Executivului, nemultumiti de modul in care guvernul gestioneaza economia in criza. Circa 30.000 de oameni au protestat si in capitana Sloveniei, Ljublijana.

Sustinatorii Partidului Socialist Bulgar (BSP), de opozitie, au ocupat piata Alexander Nevsky in fata Catedralei Ortodoxe si au cerut partidului de guvernamant, GERB, sa plece de la putere.

"Obiectivul nostru este sa revitalizam Bulgaria pentru ca guvernarea GERB a trimis tara cu zeci de ani in urma", sustine liderul BSP, Serghei Stanisev, potrivit Reuters.

La mai mult de trei ani de cand a preluat puterea, popularitatea guvernului de centru-dreapta a scazut considerabil in urma masurilor de austeritate care au lovit in cererea interna si in cresterea economica, partidul de guvernamant esuand in incercarea de a creste nivelul de trai al populatiei din cea mai saraca tara a Uniunii Europene.

Circa 30.000 de persoane au manifestat sambata, si in capitala Sloveniei, Ljubljana, impotriva politicii de austeritate a guvernului conservator condus de Janez Jansa, protestul fiind organizat de principalele sindicate, informeaza AFP.

Protestatarii, veniti din toate partile tarii, s-au adunat in centrul orasului cu pancarte pe care se scria lozinci precum: "Vrem sa traim, nu sa supravietuim", "Politica de austeritate = recesiune", "Ia-mi totul pentru ca economia sa infloreasca", "Slovenia, cea mai competitiva in coruptie", "Sfarsitul crizei = Sfarsitul capitalismului" sau "Guvernul isi pierde capul si Slovenia tineretea".

sursa: Antena3.ro

foto: 350.org

Roman din Malta, bagat dupa gratii. Vezi cum actiona "hotul cel calm"!... UPDATE! Conflictul din Fasia Gaza - Premierul israelian Benjamin Netanyahu: "Armata este pregatita sa intensifice i...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x