Antena Căutare

Proteste la Belgrad faţă de intenţia preşedintelui Vucic de a impune restricţii de circulaţie în perioada 10 - 13 iulie, din cauza creşterii numărului cazurilor de COVID - 19

Mii de oameni s-au adunat marţi seară în centrul Belgradului pentru a protesta faţă de intenţia preşedintelui Alexander Vucic de a institui restricţii de circulaţie la sfârşitul săptămânii, din cauza numărului mare de cazuri de COVID - 19. Mai mulţi protestatari au intrat în clădirea Parlamentului, dar au fost evacuaţi, prezenţa poliţiştilor în zonă fiind semnificativă, conform Balkan Insight.

Iniţial erau o mie de protestatari care au blocat străzile din centrul capitalei sârbe. La un moment dat, mai mulţi dintre ei au reuşit să intre în clădirea Parlamentului, fiind însă evacuaţi în scurt timp.

Coform Balkan Insight, mai multe mii de persoane protestează la această oră la Belgrad şi au fost folosite gaze lacrimogene pentru a dispersa mulţimea,

Serbian police and protesters, angered by the announced lockdown over the weekend, have clashed outside of the country's parliament building in Belgrade.

Tear gas has been used to disperse the crowd.

— Balkan Insight (@BalkanInsight)

Preşedintele Vucic a declarat marţi că adunările vor fi limitate la cinci persoane începând chiar de miercuri şi că pentru weekend este în plan instituirea restricţiilor de circulaţie.

”Pregătiţi-vă pentru restricţii de circulaţie începând din 10 iulie, probabil ora 6 p.m. până în 13 iulie, ora 5 a.m.”, a declarat Vucic într-o conferinţă de presă spunând că şi-ar dori ca restricţiile să vizeze întreaga Serbie, dar că depinde şi de prim-ministrul Ana Brnabic.

El a precizat că va fi creată posibilitatea ca proprietarii de animale să poată ieşi din casă la anumite ore, la fel şi ”mamele cu copii”, totodată fiind insituite ore speciale pentru ca vârstnicii să poată ieşi din casă.

Vucic a mai afirmat că toate măsurile vor fi anunţate după o reuniune a Comitetului de urgenţă, în 8 iulie.

Serbia a înregistrat 16.719 cazuri de COVID - 19 şi 330 dedecese provocate de coronavirus.

Sursa : news.ro

Izolare, relaxare, explozie de cazuri, carantină. La fel ca în România! Încă o țară impune măsuri stricte, după creștere... Persoanele cu coronavirus care refuză spitalizarea ar putea fi condamnate la închisoare, potrivit noilor reguli din regi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x