Proteste masive in 60 de orase spaniole! Guvernul de la Madrid, amenintat cu greva generala

Zeci de mii de oameni au protestat in mai multe orase din Spania, fata de politica de austeritate draconica impusa de Executivului de la Madrid. Reprezentantii celor mai importante sindicate spaniole spun ca vor declansa o greva generala luna viitoare, una ce ar putea coincide cu manifestatiile anti-austeritate organizate in tarile vecine.

Protestele au inceput dis-de-dimineata in Madrid, unde 20 de mii de oameni au iesit in strada, pentru a-si exprima nemultumirea fata de masurile de austeritate impuse de Guvernului Spaniei.

Peste 60 de mii de oameni au protestat in alte 57 de orase din tara. Initiativa a apartinut liderilor celor mai importante sindicate din peninsula, care vor, de asemenea, sa declanseze o greva generala pe data pe 14 noiembrie.

“Astazi au avut loc 57 de proteste in toata tara. Am discutat despre posibilitatea de a organiza o greva generala in luna noiembrie in Spania si alte tari precum Portugalia, Grecia, Franta si Italia”, spune Francisco Naranjo, lider sindical.

In opinia protestatarilor, bugetul Executivului de la Madrid pe anul 2013 va avea efecte dezastruoase asupra economiei nationale. In prezent, rata somajului este de 25%.

Partenerii europeni au facut presiuni asupra cabinetului lui Mariano Rajoy pentru a reduce deficitul public al tarii la 6.3% din PIB in acest an, 4.5 in 2013 si 2.8 in 2014. Tocmai de aceea, Guvernul spaniol s-a angajat intr-o politica de austeritate, ce preconizeaza economii de 150 de miliarde de euro in perioada 2012-2014.

foto: Intact Images / EPA

Parteneri
Mutabal. Salată de vinete cu tahini, din bucătăria orientală
Nu lăsa să treacă sezonul vinetelor fără să prepari o rețetă deosebită de salată de vinete cu tahini. Îți propunem să testezi un preparat originar din bucătăria orientală, cunoscut sub numele de mutabal.
Catine.ro
Ultimele știri