Antena Căutare

Proteste masive in 60 de orase spaniole! Guvernul de la Madrid, amenintat cu greva generala

Zeci de mii de oameni au protestat in mai multe orase din Spania, fata de politica de austeritate draconica impusa de Executivului de la Madrid. Reprezentantii celor mai importante sindicate spaniole spun ca vor declansa o greva generala luna viitoare, una ce ar putea coincide cu manifestatiile anti-austeritate organizate in tarile vecine.

Protestele au inceput dis-de-dimineata in Madrid, unde 20 de mii de oameni au iesit in strada, pentru a-si exprima nemultumirea fata de masurile de austeritate impuse de Guvernului Spaniei.

Peste 60 de mii de oameni au protestat in alte 57 de orase din tara. Initiativa a apartinut liderilor celor mai importante sindicate din peninsula, care vor, de asemenea, sa declanseze o greva generala pe data pe 14 noiembrie.

“Astazi au avut loc 57 de proteste in toata tara. Am discutat despre posibilitatea de a organiza o greva generala in luna noiembrie in Spania si alte tari precum Portugalia, Grecia, Franta si Italia”, spune Francisco Naranjo, lider sindical.

In opinia protestatarilor, bugetul Executivului de la Madrid pe anul 2013 va avea efecte dezastruoase asupra economiei nationale. In prezent, rata somajului este de 25%.

Partenerii europeni au facut presiuni asupra cabinetului lui Mariano Rajoy pentru a reduce deficitul public al tarii la 6.3% din PIB in acest an, 4.5 in 2013 si 2.8 in 2014. Tocmai de aceea, Guvernul spaniol s-a angajat intr-o politica de austeritate, ce preconizeaza economii de 150 de miliarde de euro in perioada 2012-2014.

foto: Intact Images / EPA

Vizita de gradul 0 in Grecia: Angela Merkel, pazita cu 6.000 de politisti, tragatori de elita si brigazi anti-revolta!... O romanca a scapat de expulzarea din Marea Britanie motivand ca fiul ei nu stie limba romana...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x