Proteste masive în Germania! Restricțiile pe timp de pandemie, contestate de mii de oameni

Mii de oameni au ieşit sâmbătă în stradă, la Berlin, pentru a protesta contra măsurilor anti-coronavirus. Deoarece protestatarii nu au respectat nicio măsură de protecţie, Poliţia a dizolvat demonstraţiile.

Proteste masive în Germania

Mii de germani au protestat la Berlin pentru a cere guvernului să renunțe la măsurile de gestionare a pandemiei de coronavirus. Nu mai vor nici măști, nici restricții. Oricum niciunul dintre cei care au participat la manifestație nu s-a preocupat să păstreze o minimă distanță față de cei din jur ori să-și acopere gura și nasul.

Protest la Berlin

Demonstranţii reuniţi, în număr mare, în faţa Porţii Brandenburg din Berlin, au cerut renunţarea la măsurile de protecţie anti-COVID. Aceasta în pofida creşterii numărului de infectări cu SARS-CoV-2 în ultima vreme. Mobilizaţi au fost peste 1000 de poliţişti. Potrivit forţelor de ordine, cea mai amplă din cele câteva de demonstraţii a reunit în jur de 17.000 de oameni, urmată de un miting cu aproximativ 20.000 de participanţi.

Protestatarii nu au respectat niciuna dintre măsurile de protecţie în vigoare - nici purtarea măştii şi nici distanţa. Au existat mai multe momente, în care protestatarii s-au confruntat cu contra-demonstranţi. Forţele de poliţie s-au străduit să izoleze cele două grupuri unul de celălalt.

"Sfârşitul pandemiei"

Demonstranţii şi-au exprimat nemulţumirea scandând "Libertate!" sau "Cea mai mare teorie a conspiraţiei este pandemia de coronavirus!". Motto-ul acţiunii de protest a fost "Sfârşitul pandemiei - ziua libertăţii". "Ziua libetăţii" este şi titlul unui film de propagandă nazist al regizoarei Leni Riefenstahl despre Congresul partidului NSDAP din 1935.

Mulţi politicieni au condamnat protestele, subliniind că astfel se periclitează sănătatea tuturor. Şi ministrul Sănătăţii, Jens Spahn a criticat amplele acţiuni de protest. "Desigur, demonstraţiile trebuie să fie posibile şi pe timp de pandemie, dar nu aşa", a postat politicianul creştin-democrat pe Twitter. Pentru a combate pandemia, a mai spus el, e nevoie de "raţiune, răbdare şi spirit de echipă".

Pedepse severe

Ministrul federal al Economiei, Peter Altmeier, pledează pentru pedepse mai aspre în cazul nerespectării prevederilor anti-coronavirus. "Cine pune intenţionat în pericol viaţa altora, trebuie să se aştepte la consecinţe majore", a declarat Altmeier agenţiei germane de presă DPA.

Citește și
razvan-simion-daliana-raducan-colaj
Răzvan Simion și Daliana Răducan, apariții inedite la botezul fiului lui Dani Oțil. Ce ținute au purtat
Răzvan Simion și Daliana Răducan, apariții inedite la botezul fiului lui Dani Oțil. Ce ținute au purtat
Ramona Olaru a avut parte de o farsă în direct la Neatza de Weekend. Un vlogger i-a spus că i-a avariat mașina
Ramona Olaru, momente de panică în timpul emisiunii. Asistenta tv a aflat în direct că invitatul i-a lovit mașina în parcare:
Ramona Olaru, momente de panică în timpul emisiunii. Asistenta tv a aflat în direct că invitatul i-a lovit mașina în parcare:
colaj alec baldwin
Alec Baldwin l-a întâlnit pe soțul Halynei Hutchins, producătorul de imagine care a murit în incidentul de pe platourile de filmare
Alec Baldwin l-a întâlnit pe soțul Halynei Hutchins, producătorul de imagine care a murit în incidentul de pe platourile de filmare
Mai multe articole

Mulţi experţi se tem de declanşarea unui al doilea val de infectări cu coronavirus, ceea ce ar însemna revenirea la măsuri mai dure de carantină. De la mijlocul lunii iulie, numărul infectărilor a crescut din nou. Potrivit Institutului Robert Koch, în decursul unei singure zile au fost semnalate 955 de noi cazuri de coronavirus în Germania.

Parteneri
Mutabal. Salată de vinete cu tahini, din bucătăria orientală
Nu lăsa să treacă sezonul vinetelor fără să prepari o rețetă deosebită de salată de vinete cu tahini. Îți propunem să testezi un preparat originar din bucătăria orientală, cunoscut sub numele de mutabal.
Catine.ro
Ultimele știri