Antena Căutare

Protestele din Bulgaria continua si dupa demisia Guvernului

Bulgarii au ramas fara guvern. Premierul Boiko Borisov a depus demisia Executivului sau la Parlament, din cauza protestelor din ultimele zile. Mii de bulgari au iesit in strada din cauza scumpirii energiei electrice. Cu toate acestea, protestele n-au incetat. Azi-noapte, sute de politisti s-au chinuit sa-i tina departe pe sustinatorii lui Borisov de opozantii acestuia.

Pentru a patra noapte consecutiv, bulgarii au marsaluit spre Parlamentul de la Sofia, in semn de protest fata de preturile prea mari la electricitate si caldura.
Nici macar demisia premierului nu i-a linistit pe bulgari. Inainte sa renunte la mandat, Boiko Borisov a spus ca a facut tot ce i-a stat in putere in ultimii patru ani ca sa creasca nivelul de trai, dar lucrurile nu au evoluat cum si-a dorit.

“Telul nostru nu este puterea si nu vrem sa beneficiem de aceasta putere daca trebuie sa ne ferim de popor”, a declarat premierul.

Borisov a declarat in Parlamentul de la Sofia ca nu face decat sa redea puterea poporului. In plus, seful Executivului a promis ca partidul sau nu va face parte din noul guvern. Inainte de a demisiona, Borisov a propus retragerea licentei societatii de distribuire a energiei electrice CEZ, o companie ceha de stat. Acest lucru nu a fost trecut cu vederea de catre autoritatile de la Praga.

“Suntem absolut siguri ca toate cele trei companii CEZ din Bulgaria respecta atat legislatia nationala, cat si cea europeana. Companiile nu au provocat ceea ce poate fi considerat o bresa a termenilor licentei”, a precizat ministrul de Finante ceh.

Manifestatiile au izbucnit, duminica, in Bulgaria, cand sute de mii de oameni au iesit in strada, in semn de protest fata de facturile ridicate. Zeci de oameni au fost raniti in timpul celor patru zile de demonstratii.

UPDATE! Laptele din Serbia, suspectat de contaminare cu o toxina cancerigena... Doua familii au aflat, dupa 14 ani, ca fiicele lor au fost incurcate la nastere...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x