Antena Căutare

Protestele din Romania, in presa internationala

Romania a intrat din nou in atentia mass-media internationala, principalele agentii de stiri monitorizand manifestatiile din Piata Universitatii si din alte centre din tara si descriind situatia drept cele mai ample proteste de la venirea la putere a presedintelui Traian Basescu, pe fondul starii generale de nemultumire din cauza austeritatii.

BBC: Oamenii au iesit pe strazi in mai multe orase pentru a exprima nemultumirea fata de masurile de austeritate si fata de proiectul de reformare a sistemului medical

"Fortele de ordine au folosit gaze lacrimogene in cursul protestelor fata masurile de austeritate, cel putin noua persoane fiind ranite", a scris BBC, explicand ca manifestatiile au izbucnit in semn de solidaritate cu Raed Arafat, extinzandu-se treptat pe fondul nemultumirii generale fata de politicile Guvernului de la Bucuresti.

Euronews: Manifestatiile au izbucnit in semn de solidaritate cu Raed Arafat, dar s-au extins pe fondul nemultumirii fata de politicile Guvernului

"Protestele de la Bucuresti au devenit violente in momentul in care manifestantii au refuzat sa plece, intrand in conflict cu fortele de ordine", a informat Euronews, subliniind ca este a treia zi de proteste in Romania.

Reuters: Mii de romani protesteaza fata de masurile de austeritate

Mii de romani au participat la treia zi de proteste sambata, in Bucuresti si alte orase, furiosi din cauza unui proiect de lege care face parte din reforma in domeniul sanatatii si impotriva masurilor guvernamentale de austeritate. Guvernul a retras proiectul de lege privind reforma medicala in domeniul sanatatii, vineri, dupa proteste de strada si critici vehemente, dar nu a reusit sa aline furia multimii, care a cerut alegeri anticipate si demisia presedintelui Traian Basescu, scrie Reuters.

Protestatarii au scandat si au purtat bannere pe care scria "Ajunge cu furtul", "Ne-ati mintit si ne-ati jefuit" si "Plecati si lasati-ne in pace ". Unii dintre ei au intrat in conflicte cu politistii, degenerand in lupte de strada, cu raniti de ambele parti.

Protestele au inceput, joi, in sprijinul adjunctului ministrului Sanatatii, Raed Arafat, care a demisionat in aceasta saptamana dupa ce a criticat proiectul legii de reforma medicala si a generat un conflict cu presedintele Basescu, un sustinator al proiectului.

Associated Press: Romanii protesteaza impotriva guvernului pentru a treia zi

Romanii au protestat in orase din intreaga tara, pentru a treia zi, impotriva guvernului, pe care dau vina pentru austeritate si scaderea standardelor de viata, scrie si AP.

Peste 1.000 de protestatari au manifestat in Bucuresti, in Piata Universitatii, sambata, generand blocarea traficului in centrul Capitalei. Dupa sapte ore, oamenii refuzau sa plece, ciocnindu-se de mai multe ori cu politisti.

CNBC a descris evenimentele din Romania, in editia online, iar CNN a facut live text cu ce s-a intamplat in Piata Universitatii.

Foto: Intactimages / EPA

Valoarea afacerilor "Clanului Putin", estimata la 130 de miliarde de dolari... The Guardian: Politicienii romani trebuie sa se reconecteze la realitate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x