Antena Căutare

Publicarea unor fragmente din "Mein Kampf", impiedicata de justitia germana

Autoritatile germane au decis, miercuri, ca initiativa editorului britanic Peter McGee de a lansa fragmente din volumul "Mein Kampf", de Adolf Hitler, pe piata din Germania pentru prima data din 1945 incalca legea drepturilor de autor, informeaza Mediafax.

Editorul britanic a anuntat, pe 16 ianuarie, ca vrea sa lanseze pe piata germana, joi, "o brosura de 12 - 15 pagini in care sunt incluse, pe de o parte, fragmente din «Mein Kampf» si, pe alta parte, comentariile unor istorici celebri".

Miercuri, intr-o scrisoare adresata cititorilor, editorul Peter McGee a declarat ca urmeaza "sa cenzureze el insusi textul pentu a nu prelungi polemica" iscata de anuntul publicarii in Germania a fragmentelor din "Mein Kampf".

"In editia de maine (joi, n.r.), care va purta titlul «Cartea ilizibila», am acoperit fragmentele din «Mein Kampf»", a spus McGee. Doar comentariile istoricilor vor fi vizibile in brosura.

"Mein Kampf" (lupta mea), scrisa de Führer in timp ce se afla in inchisoare in 1924 - 1925, este interzisa din 1945 in Germania. Pe internet, versiunea in limba engleza poate fi cumparata de pe site-urile de profil. Multi experti spun ca fragmente mari din aceasta carte sunt disponibile si in limba germana pe internet.

Ministerul de Finante al Bavariei a mostenit drepturile de autor asupra acestei carti si monitorizeaza situatia astfel incat sa nu fie publicata.

Miercuri, un tribunal din Bavaria a stabilit ca initiativa editorului britanic ar incalca drepturile de autor asupra lucrarii.

Sursa: Antena3.ro

VIDEO! Antrenamente terifiante pentru viitorii politisti din Ecuador... VIDEO! Romanca gasita moarta in Irlanda...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x