Antena Căutare

Rachete ce vizau Israelul fac victime in Iordania

Un atac cu rachete cel putin ciudat a avut loc ieri in Orientul Mijlociu. Tinta aparenta a fost Israelul, dar unele focoase au ajuns in Iordania, transmit AFP, CNN, precum si mass-media online din Israel

Multe dintre informaţiile difuzate ieri erau contradictorii, în special cele legate de zona de unde au fost lansate rachetele. Ce se ştia cu siguranţă era că una dintre acestea a lovit staţiunea balneară Eilat, fără a provoca victime.Multe dintre informatiile difuzate ieri erau contradictorii, in special cele legate de zona de unde au fost lansate rachetele. Ce se stia cu siguranta era ca una dintre acestea a lovit statiunea balneara Eilat, fara a provoca victime.

Alte trei proiectile au aterizat in Marea Rosie, a declarat un oficial al politiei israeliene, comandantul Moshe Cohen.

O focoasa de tip Grad a atins portul Aqaba, din Iordania, aflat in vecinatate. Atacul s-a soldat cu moartea unei persoane si ranirea altor patru, au anuntat serviciile de securitate, citate de AFP. Victima este un iordanian de 40 de ani, sofer de taxi, care a avut ghinionul sa se afle pe strada unde a explodat racheta, scrie site-ul Ynetnews.com. Ancheta Ammanului a demonstrat ca racheta a fost trasa de la sud-vest de Aqaba, in afara teritoriului iordanian, potrivit unui oficial din serviciile de securitate.

Politia israeliana apreciaza ca tirul pare sa fi fost lansat din peninsula egipteana Sinai. Dar liderii israelieni s-au abtinut sa mentioneze acest lucru, pentru a nu pune intr-o situatie delicata Egiptul, cu care coopereaza in controlarea frontierei. Insusi oficialul israelian care a dat detalii despre atac s-a ferit sa faca referire la Egipt, multumindu-se sa spuna ca tirurile, efectuate la ora 7:45 (ora Romaniei), "veneau din sud" - aluzie la peninsula egipteana Sinai, situata la aproximativ 10 kilometri spre sud.

Numaidecat, un oficial din cadrul serviciilor de securitate egiptene din regiune a dat asigurari ca "rachetele nu veneau din Sinai".

"Orice tir de acest fel din Sinai ar implica o logistica si echipamente care nu ar putea exista acolo, avand in vedere importanta dispozitivului de securitate din aceasta peninsula", in special de-a lungul frontierei cu Israelul, a declarat el.

Primarul din Eilat, Meir Yitzak Halevy, i-a acuzat de atac pe "fundamentalistii musulmani" care "actioneaza" in Sinaiul egiptean. El i-a asigurat pe numerosii turisti aflati in oras ca situatia este "calma si ca nu a fost luata nici o masura de urgenta".

La fundamentalisti a facut referire si presedintele israelian Shimon Peres, intr-o declaratie remisa dupa atac. "Orientul Mijlociu este scena unei lupte intre tabara statelor moderate si cea a extremistilor care incearca sa dinamiteze orice sansa de pace", a spus Peres.

Repatriati de un ofiter de 82 de ani
Fortele Aeriene Israeliene (IAF) isi vor spori exercitiile de antrenament in Romania, in pofida prabusirii unui elicopter in Bucegi, saptamana trecuta. Potrivit Jerusalem Post, comandantii israelieni considera ca aceste antrenamente sunt importante, deoarece trebuie imbunatatita abilitatea pilotilor israelieni de a zbura in zone muntoase. Informatia apare in contextul in care interesul mass-media israeliene pentru accidentul din Romania e departe de a se fi stins. Ieri, site-ul Ynetnews.com a publicat un interviu cu ofiterul care a condus operatiunea de repatriere a militarilor israelieni decedati in Romania. La 82 de ani, din care 52 petrecuti in Romania, doctorul Levy Birtulon este cel mai in varsta ofiter din armata israeliana. "Cunosc procedurile de lucru romanesti, aranjamentele si birocratia locala, iar acest lucru mi-a permis sa sar multe obstacole. Voiam ca toate sicriele sa ajunga in Israel pana vineri. Ma simteam responsabil si m-am bucurat ca am reusit", a spus Birtulon.

Sursa: jurnalul.ro

Avertizare NASA: Un "tsunami solar" ar putea lovi Pamantul!... Africa de Sud: Batrani arsi de vii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x