Antena Căutare

Raport oficial falsificat de Comisia Europeana

Comisia Europeana a falsificat un raport oficial, prezentat partial exact cu un an in urma, la Congresul despre Drepturile Copilului de la 30 noiembrie-1 decembrie 2009, la Strasbourg.



Miza noii agentii: crearea unei "piete" europene a adoptiilor, prin care Romania sa fie fortata sa redeschida adoptiile internationale. In spatele acestei decizii sunt grupuri de lobby proadoptie din Franta, Italia, Spania si Statele Unite. La 1 decembrie, la Strasbourg, Comisia Europeana si Consiliul Europei au organizat o conferinta privind adoptiile.

Initial, aceasta trebuia sa aiba loc cu usile inchise, dar a devenit publica dupa ce Jurnalul National a dezvaluit culisele organizarii acesteia si manevrele prin care s-a incercat invitarea exclusiv a lobby-urilor proadoptie, prin intermediul functionarului EC, italianca Patrizia De Luca.

Surprinzator, la finalul conferintei s-a prezentat doar concluzia unui raport, care recomanda necesitatea infiintarii unei Agentii Europene pentru Adoptii. Cu toate ca mult anuntatul raport a fost tinut secret la conferinta de la Strasbourg, acesta a fost facut public de abia in primavara anului 2010, la presiunea mai multor organizatii nonguvernamentale. Chiar si asa, detaliile raportului nu au fost facute publice niciodata.

Unul dintre scopurile raportului, care trebuia consimtit si aprobat printr-un act comun de toate statele membre ale UE, il constituiau acela de a redeschide adoptiile internationale la nivel european si implicit fortarea Romaniei sa abroge Legea 274, cea care interzice adoptia copiilor romani de cetateni straini.

La un an de la conferinta cu scandal, Jurnalul National a reusit sa afle culisele realizarii raportului, dar, mai grav, sa dezvaluie presiunile facute de Comisia Europeana asupra firmei de avocatura care a elaborat raportul pentru a falsifica datele.

Citeste tot articolul pe jurnalul.ro!

Foto: Intactimages

WikiLeaks: SUA le-au cerut diplomatilor sai sa obtina "date biometrice" despre liderii romani... Subsecretar ungur: Autonomia este cea mai mare garantie pe care UE o poate oferi maghiarilor din Ardeal...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x