Antena Căutare

Raport SUA: Romania, afectata de impartialitatea justitiei, discriminare si coruptie

Romania continua sa aiba probleme cu impartialitatea justitiei, discriminarea si coruptia. Este concluzia unui raport al Statelor Unite pe anul 2009, cu privire la drepturile omului. Documentul critica in special discriminarea romilor in Romania, conditiile din inchisori si limitarea libertatii religioase.

Pe langa justitie, discriminare, coruptie, conditiile precare din inchisori si limitarea libertatii religioase, Departamentul de Stat american scoate in evidenta si problemele Romaniei in ceea ce priveste coruptia functionarilor publici, traficul de persoane, exploatarea sexuala sau abuzurile impotriva femeilor.

Raportul noteaza ca Asociatia pentru Apararea Drepturilor Omului a atras atentia autoritatilor de la Bucuresti ca politia romana utilizeaza forta in cazuri de infractiuni minore. Acelasi document face referire si la abuzurile impotriva copiilor abandonati, in special a celor cu dizabilitati, internati in institutii de stat.

In privinta cooperarii Guvernului Romaniei cu organizatiile internationale, documentul constata si imbunatatiri: oficialii romani dau dovada de cooperare, permitand vizitele reprezentantilor ONU si ai altor organizatii internationale.

Un roman a murit intr-un accident produs in Bulgaria... Negocierile de pace israeliano-palestiniene, in impas...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x