Antena Căutare

Raportul privind aderarea Romaniei la spatiul Schengen, adoptat de Parlamentul European

Parlamentul European a adoptat raportul privind aderarea Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen. Raportul arata ca Romania indeplineste din punct de vedere tehnic criteriile de aderare la spatiul Schengen.


Raportul privind aderarea la Schengen, adoptat la inceputul lunii mai de Parlamentul European, a starnit discutii aprinse. Eurodeputatii olandezi au declarat raspicat ca cele doua tari nu trebuie sa adere la Schengen.

Raportorul pentru aderarea la Schengen, Carlos Coelho, a acuzat Consiliul European de lipsa de transparenta la inceputul dezbaterilor pe tema accesului Romaniei si Bulgariei la Schengen.

Romania si Bulgaria se bucura de un sprijin important, dar sunt si foarte multe voci care resping ideea aderariii. Cei mai vehementi sunt eurodeputatii olandezi.

Deputatii olandezi chiar dezbat in Parlamentul de la Haga aderarea Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen, in paralel cu Parlamentul european.

Aderarea tarii noastre la spatiul Schengen este insa sustinuta de europarlamentarii sloveni si cei maghiari.

sursa:Antena3

Erich Honecker a fost fortat de STASI sa demisioneze in 1989... Ministrul german al Sanatatii: Numarul infectiilor noi cu E.coli scade continuu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x