Antena Căutare

Razboi cibernetic intre China si Japonia! Site-urile ministerelor nipone, atacate de hackeri chinezi

Cel putin 19 site-uri japoneze au fost atacate cibernetic de hackeri chinezi, conform unui comunicat  al autoritatilor nipone. Printre acestea se numara paginile de Internet ale unor ministere si ale unor tribunale, dar si pagina unui spital. Pe cele mai multe dintre site-urile sparte, hackerii au postat un mesaj in care se proclama suveranitatea Chinei asupra insulelor Diaoyu, a anuntat Agentia Nationala de Politie japoneza (ANP).

Peste 300 de organizatii nipone reprezinta tinte potentiale, aflate in vizorul hackerilor chinezi, iar acest lucru a fost confirmat si de Uniunea Honker, o grupare a acestor "soldati cibernetici" chinezi. ANP a transmis ca pe cel mai popular site chinez de socializare on-line, YY Chat, peste 4000 de persoane au postat mesaje in care planuiau atacuri informatice impotriva Japoniei.

Printre site-urile atacate au fost si cele ale Ministerului de Interne si Comunicatiilor de la Tokio, dar si site-ul Spitalului Universitar Tohoku.

Atacurile au venit sub forma unor DDOS-uri (un volum imens de date este transmis intr-un interval de timp foarte scurt catre serverul tintei), care au paralizat site-urile respective, informeaza Kyodo News. La apogeul atacului, 95% din traficul site-ului provenea din China, a declarat pentru aceeasi sursa, ministrul de interne nipon, Tatsuo Kawabata.

Relatiile dintre Beijing si Tokyo s-au deteriorat substantial in ultimul timp, pe fondul litigiului asupra dreptului de proprietate a insulelor din Marea Chinei de Est.
Tensiunile dintre cele doua puteri asiatice s-au intensificat dupa ce, sub insulele Diaoyu, au fost descoperite zacaminte impresionante de minerale.

Manevre militare fara precedent in Israel. Pregatirile de razboi se intensifica... SUA: Naveta spatiala Endeavour, pe ultimul drum...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x