Antena Căutare

Război în lume? ”Considerăm că acesta este un atac terorist!” Prima reacție a Moscovei, după ce ambasadorul Rusiei a fost asasinat

Moscova anunţă că uciderea ambasadorului rus într-un atac armat reprezintă un act de terorism, anunță presa in internațională.

Moscova anunţă că uciderea ambasadorului rus într-un atac armat reprezintă un act de terorism, anunță presa in internațională.

Potrivit Reuters, citată de news.ro, Ministerul de Externe al Rusiei susţine că este vorba de un act terorist în atacul armat din Ankara. Ambasadorul Andrei Karlov a decedat, după ce a fost împuşcat de un presupus militant jihadist, care a reuşit să intre la expoziţia de fotografie cu o legitimaţie de poliţist, transmite sursa citată.

”Considerăm că acesta este un atac terorist”, a declarat purtătoarea de cuvânt a ministerului de Externe, Maria Zakharova.

Vladimir Putin discută, într-o reuniune de urgență cu ministrul rus de externe, precum și cu serviciile rusești de informații.

Moartea ambasadorului a fost confirmată de către purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de Externe.

Ministerul de Externe al Rusiei a anunţat că ţine legătura cu autorităţile turce cu privire la atacul armat din Ankara.

Expoziţia era organizată chiar de angajaţii ambasadei ruse în incinta unui centru cultural din Ankara. Se pare că prezenţa ambasadorului la expoziţie a fost anunţată în urmă cu o săptămână, iar autorităţile suspectează că atacul armat este unul premeditat.

Ambasadorul Andrei Karlov nu era însoţit de un bodyguard la asmenea evenimente publice.

Se pare că atacatorul a strigat ”nu voi pleca de aici viu, aşa că nu vă apropiaţi de mine”.

Primarul Ankarei a precizat că scopul atacului armat este de a distruge relaţiile bilaterale dintre Rusia şi Turcia.

VIDEO! Au apărut imaginile în care ambasadorul Rusiei a fost împușcat! Atacatorul ar fi strigat: ”Aceasta este răzbunare... Atentat în GERMANIA. Drama trasă la xerox. La cinci luni distanță de la Atentantul din Nisa, Europa e zguduită din nou!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x