Antena Căutare

Războiul din Ucraina ia amploare: "A fost înăsprită securitatea." Rusia poate ataca în orice moment țara

Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, a declarat, sâmbătă, că ţara sa a înăsprit securitatea la structuri esenţiale ale infrastructurii, cum ar fi centralele nucleare şi la porturile din Marea Neagră, scrie Reuters.

Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, a declarat, sâmbătă, că ţara sa a înăsprit securitatea la structuri esenţiale ale infrastructurii, cum ar fi centralele nucleare şi la porturile din Marea Neagră, scrie Reuters.

Poroşenko a reluat, sâmbătă, acuzaţiile conform cărora Rusia a adunat o forţă militară consistentă în estul Ucrainei, care este controlat de separatiştii pro-ruşi şi în Crimeea, regiunea fiind anexată de Rusia în 2014.

„Rusia a mobilizat 80.000 de soldaţi, 1.400 de sisteme de rachete, 900 de tancuri, 2.300 de vehicule blindate, 500 de avioane şi 300 de elicoptere”, a scris Poroşenko pe Twitter. De asemenea, Moscova a construit o forţă navală puternică în Marea Neagră şi Marea Azov, zone împărţite de Rusia şi Ucraina, conform preşedintelui ucrainean.

Poroşenko a putut fi văzut pe postul de televiziune „112 Ucraina” când prezenta aeronave, elicoptere şi drone noi pentru armata ucraineană. Ucraina şi-a înăsprit securitatea de la zonele de infrastructură esenţială, precum centralele nucleare şi chimice sau la porturile din Marea Neagră şi Marea Azov, a precizat Poroşenko.

Trei nave ucrainene - două vedete blindate, Berdiansk şi Nikopol, şi remorcherul Iani Kapu - au fost sechestrate duminică de forţele ruseşti în timp ce încercau să intre din Marea Neagră în Strâmtoarea Kerci, care desparte Crimeea de Rusia şi marchează accesul în Marea Azov. Una dintre nave fost atacată, iar şase marinari au fost răniţi, conform Kievului, în timp ce în varianta Moscovei au fost răniţi trei marinari, fără însă a le fi pusă în pericol viaţa. Incidentul a dus la un război al declaraţiilor, în conflict intervenind statele occidentale şi NATO. Parlamentul Ucrainei a aprobat, luni seara, legea marţială pentru 30 de zile, la frontiera cu Rusia, urmare a incidentului din largul Crimeei.

George H.W. Bush, cel de al 41-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii, a murit... Imagini șoc! Violențe în Paris, după ce prețul carburanților a crescut: Protestatarii dau foc la clădiri şi maşini...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x