Antena Căutare

Razboiul din Libia, aproape de final. Un fost premier libian cere tribului lui Gaddafi sa il renege

Fostul premier libian, Abdessalem Jalloud, cel care a fugit din Tripoli si a ajuns duminica in Italia a cerut tribului din care face parte liderul libian Muammar Gaddafi sa il renege, conform AFP.

"Latul s-a strâns in jurul lui. Daca se afla la Tripoli, ii va fi greu sa plece, pentru ca toate drumurile sunt controlate de revolutionari", a adaugat el, afirmând ca Gaddafi este un personaj „cu temperament schimbator si bolnav".

Declaratii contradictorii

Reprezentanti ai guvernulu libian au facut câteva precizari scurte despre diverse conflicte din Tripoli, duminica. Un fiu al liderului Gaddafi, Saif al-Islam Gaddafi, a aparut la postul public de televiziune si a declarat ca rebelii pierd fiecare batalie. Declaratia sa a venit la scurt timp dupa ce tatal sau a declarat ca tradatorii, sustinatori NATO sunt aproape de a pierde razboiul.

Relatarile regimului libian contrasteaza, insa, cu relatarile martorilor, ale reporterilor CNN si ale oficialilor rebeli care sustin ca fortele pro-Gaddafi pierd teren si sunt sub asediu, in capitala Tripoli.

Un lider al Consiliului National de Tranzitie (organism infiintat de rebeli) a declarat intr-un mesaj video ca atacurile lansate recent in Tripoli se desfasoara „cu usurinta" si ca se aprope centimetru cu centimetru de fortareata unde este Muammar Gaddafi.

VIDEO! Spania: Un roman si-a inchis iubita in portbagaj si a aruncat masina in rau... Turnul din Pisa a fost indreptat cu 45 de centimetri, dupa 8 ani de restaurare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x