Antena Căutare

Reactii EXTERNE dupa alegerile parlamentare. Cum comenteaza BBC si Associated Press

Presa internationala descrie rezultatul alegerilor legislative drept "o victorie rasunatoare" pentru coalitia guvernamentala. Vestea succesului USL s-a facut auzita din Franta, in Marea Britanie si pana in China.

“Uniunea de stanga a Social Liberalilor din Romania pare ca se indreapta spre victorie in alegerile parlamentare din acesta tara. Sondajele arata ca Uniunea a castigat cu 54-57 la suta din voturile si se indreapra spre o majoritate de locuri”, informeaza Euronews. Este practic descrierea cea mai apropiata de adevar, in urma votului parlamentar de ieri din Romania. Toate marile publicatii din strainatate vorbesc in editiile de astazi despre victoria covarsitoarea a coalitiei guvernamentale.

Ecoul victoriei USL a ajuns pana in China. “Uniunea social-liberala se indreapta spre o victorie majora in alegerile parlamentare din Romania”

Agentia Associated Press scrie ca, desi guvernul de centru-dreapta al Romaniei a obtinut "o victorie clara" in alegeri, nu este sigur ca disputele politice vor lua sfarsit. Acelasi avertisment vine si din partea analistilor de la BBC.

BBC comenteaza ca rezultatul alegerilor poate duce la o coabitare politica si mai complicata de pana acum.

Pe blogul cotidianului Financial Times, consacrat tarilor emergente, citim ca pericolul unei crize nu a trecut: “Victoria masiva, previzibila, a USL, condusa de premierul Victor Ponta, este si o infrangere rasunatoare pentru rivalul sau, presedintele Traian Basescu. Dar ce se va intampla acum ramane neclar, deoarece vicleanul Basescu ar mai putea avea cateva carti de jucat”.

In timp ce in Romania, numaratoarea voturile este in toi, in strainatate urnele s-a inchis abia in aceasta dimineata la ora 7.00, ora Romaniei. Ultimele cinci sectii de votare care s-au inchis au fost cele de pe Coasta de Vest a Statelor Unite, respectiv Los Angeles, Portland, Seattle, San Francisco si Las Vegas.

Asa ca rezultatele votului din afara Romaniei vor fi cunoscute mai tarziu. In total au fost 306 sectii de vot in 95 de state.

foto: Intact Images

Swoboda: “Prietenii lui Basescu din UE ar trebui sa-i spuna sa-l puna pe Ponta premier”... Nu va dati demisia de la locul de munca. Va alegeti cu dosar penal!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x