Antena Căutare

Realizatorii filmului "Inocenta musulmanilor", care a bulversat lumea islamica, adepti ai preotului copt Zakaria Botros

Trei barbati din California suspectati ca au realizat filmul antiislam aflat la originea violentelor din Orientul Mijlociu sunt adepti ai preotului copt Zakaria Botros Henein, care locuieste in Huntington Beach si este cunoscut pentru atitudinea contra Profetului Mohamed, informeaza Los Angeles Times.

Clericul crestin copt Zakaria Botros Henein, supranumit "inamicul public numarul unu al islamului", considera, potrivit LA Times, ca Profetul Mohamed era necrofil, homosexual si pedofil, scrie LA Times, citat de Mediafax. Preotul nu este asociat in mod direct cu filmul "Innocence of Muslims" ("Inocenta musulmanilor"), dar trei adepti ai lui sunt considerati realizatori ai acestuia.

Steve Klein, un activist crestin care a scris scenariul, este prieten bun cu preotul Botros si l-a comparat pe acesta cu reverendul Martin Luther King Jr. Joseph Nassralla, seful unei fundatii de caritate crestine din Duarte, a participat la filmarea controversatului film. Iar Nakoula Basseley Nakoula, un alt apropiat al preotului copt, este regizorul filmului si a fost audiat sambata de politia americana.

Preotul crestin copt Zakaria Botros Henein, in varsta de 77 de ani, nu a putut fi contactat de jurnalisti. "Nu va pot spune unde se afla pentru ca viata lui este in pericol", a declarat fiul preotului, Benyamin, apreciind ca tatal sau nu este implicat in realizarea controversatului film, aflat la originea protestelor extrem de violente organizate in fata misiunilor diplomatice occidentale din Orientul Mijlociu si Africa.

Statele Unite isi evacueaza personalul diplomatic din Tunisia si Sudan ... Beirut: Papa Benedict a lansat un apel la pace in Orientul Mijlociu ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x