Antena Căutare

Rebelii sirieni au preluat controlul asupra unor puncte de tranzit, la frontiera cu Irak si Turcia

Insurgentii sirieni au reusit, joi, sa preia controlul asupra a doua puncte de tranzit, la frontiera cu Irak si Turcia.

Rebelii sustin ca detin controlul asupra punctului de frontiera Bukamal, dintre Siria si Irak, dar si asupra Bab al-Hawa, dintre Siria si Turcia.

"Luptele au inceput la pranz. In cursul serii, drapelul Armatei Siriene Libere (ASL) a fost ridicat la puctul de trecere Bukamal, situat la frontiera dintre Siria si Irak", a declarat un reprezentant al insurgentilor.

Insurgentii au incercat de mai multe ori in ultimele zile sa ocupe Bab al-Hawa. A existat si o confruntare cu trupele presedintelui Bashar al-Assad. Bab al-Hawa este un punct de trecere comercial de maxima importanta.

Ipoteza: Presedintele Siriei, ranit in atentatul de miercuri. Sotia sa ar fi fugit in Rusia

Ahmad Zaidan, purtatorul de cuvant al gruparii de opozitie Consiliul Revolutionar Superior, a declarat ca rebelii au ocupat zone extinse din jurul punctelor de frontiera.

In mai multe zone ale Damascului, armata siriana a fost mobilizata cu tancuri, artilerie si elicoptere in incercarea de a-i tine in frau pe rebeli. Insa, rebelii continua ovensiva si au amenintat ca vor ataca cladirea televiziunii de stat.

Miercuri, rebelii au ucis trei membri importanti ai regimului Assad, printre care Ministrul Apararii Dawoud Rajiha, adjunctul sau si cumnatul lui Assad, Asef Shawkat, si un consilier prezidential, Hassan Turkmani.

FOTO: EPA / Intact Images

"Raiul" traficantilor: Tunel de 700 de metri, descoperit sub frontiera dintre Ucraina si Slovacia ... Aeroportul de la Burgas a fost redeschis...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x