Antena Căutare

Recompensa de aproape un milion de dolari pe capul liderului talibanilor care au impuscat-o pe adolescenta pakistaneza

Ministrul pakistanez de Interne a pus o recompensa de aproape un milion de dolari pe capul liderului talibanilor care au impuscat-o pe Malala, adolescenta care milita pentru dreptul fetelor la educatie. Tanara se afla acum intr-un spital din Londra, dar tot nu este in deplina siguranta. Doua persoane au incercat sa intre in salonul ei pretinzand ca-i sunt rude, dar au fost arestate.

Teroristul care a comandat atacul impotriva Malalei este vanat de autoritatile pakistaneze care sunt pregatite sa cheltuiasca o mica avere pentru a-l captura. „Am pus o recompensa de aproximativ un milion de dolari pe capul lui Ehsanullah Ehsan. Oricine il prinde va primi aceasta suma. Oricine ofera informatii despre acesta va primi cea mai inalta distinctie a tarii. Trebuie sa scapam de acesti teroristi”, a declarat ministrul pakistanez de Interne, Rehman Malik.

In ciuda mobilizarii autoritatilor, dar si a civililor, Malala este in continuare in pericol. Talibanii sunt decisi sa-si duca la bun sfarsit planul, chiar daca fata se afla intr-un spital din capitala Marii Britanii.

Intre timp, una dintre fetele ranite in atentatul care o viza pe Malala a vorbit cu reporterii CNN. “Cu ajutorul lui Dumnezeu, imi voi continua studiile. Educatia fetelor este mai importanta, aici, decat cea a baietilor, fiindca acestia din urma pot avea orice loc de munca doresc. Iar fetele nu au aceasta posibilitate. Vreau sa le transmit fetelor sa isi continue studiile”.

Malala a militat pentru dreptul la educatie al fetelor din Pakistan in ultimii trei ani, fapt ce i-a infuriat pe talibani. Saptamana trecuta, fata a fost impuscata in cap si in umar de catre un comando terorist.

Barack Obama si Mitt Romney s-au intrecut din nou in idei pentru revitalizarea Statelor Unite... 130 de detinuti din Libia au fost eliberati de gardieni, dar unii s-au intors singuri dupa gratii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x