Antena Căutare

Record de candidati la Premiul Nobel pentru Pace: Wikileaks si figuri ale "primaverii arabe", printre nominalizati

Uniunea Europeana, Wikileaks, fondatorii Internetului si figuri ale "primaverii arabe", sunt doar cateva dintre numele de referinta care figureaza pe lista celor 241 de candidati la Premiul Nobel pentru Pace din 2011, relateaza AFP.

Numarul mare al candidatilor reprezinta un nou record, anul trecut inregistrandu-se 237 de candidaturi.

Geir Lundestad, directorul Institutului Nobel, a declarat marti ca editia din 2011 este inflluentata de revoltele populare din Tunisia, Egipt si Libia.

De asemenea, site-ul creat de australianul Julian Assange, specializat in publicarea de informatii confidentiale a permis ridicarea vãlului care acoperã "coruptia, crimele de rãzboi si tortura", a afirmat deputatul norvegian Snorre Valen.

Americanii Larry Roberts, Vint Cerf si britanicul Tim Berners - Lee, acreditati cu crearea Internetului, si datorita carora exista astazi site-uri precum Facebook si Twitter, site-uri cu un rol semnificativ in "primavara araba", se afla si ei pe lista candidatilor.

Numele laureatului sau laureatilor va fi anuntat in octombrie, premiul urmand sã fie inmanat in mod traditional pe 10 decembrie, data la care este comemorata moartea fondatorului si inventatorului suedez al dinamitei, Alfred Nobel.

Sursa: Antena3

Vaticanul confirma cazurile calugaritelor abuzate de preotii catolici, sustine presa americana... Rusia: Gaddafi nu isi are locul in lumea civilizata...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x